Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se drömslottet som är till salu – till priset av en koja

Tornrum, nyrenoverat kök i lantlig stil och ett orangeri där du kan avnjuta morgonkaffet. Till detta drömhus finns spekulanter i hela södra Sverige. Men prislappen då? Under en miljon.

Annons

Häng med in i den mäktiga villan i bildspecialen:

Mäklaren Linn Sanders telefon och mejlbox har gått varma de senaste dagarna. Det vackra slottsliknande huset, beläget i centrala Storå norr om Lindesberg, drar onekligen till sig uppmärksamheten.

– Ja, redan första dagen hade jag 15 intressenter. Nu får jag ett tiotal mejl om dagen om objektet – de flesta undrar om de kan få en egen visning.

Huset är byggt 1914 och är ett av de äldsta i det i övrigt ganska ordinära villaområdet. Nuvarande ägarna har under de senaste åren renoverat i stort sett varje del.

– Men man har gjort det varsamt och med smak. Man har sparat de gamla golven och bytt fönstren, men till fönster i gammal stil som passar huset.

Hur tolkar du det enorma intresset för huset?

– Det är stilen. Och sedan att det ligger mitt i ett villaområde. Jag har intressenter från såväl Stockholm, Göteborg som Malmö som hört av sig – men också en från Belgien. Så visst är det något speciellt med huset.

Utgångspriset är satt till 985 000 kronor. Var det svårt att veta vilken nivå man skulle lägga sig på?

– Det var supersvårt! Jag satt länge och väl och funderade tillsammans med säljaren. Det är ju klart det dyraste som gått i området, men å andra sidan så får man väldigt mycket för pengarna, säger Linn Sander.

I mitten av april är det visning på huset.