Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Folkhälsomyndighetens pressträff här: 8 nya dödsfall – totalt 4403 döda av corona i Sverige

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Folkhälsomyndigheten håller tillsammans med Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sin dagliga pressträff och uppdaterar om coronavirusets spridning.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Under måndagen var det 8 nya dödsfall och har 4403 personer dött i sviterna av covid-19 i Sverige. Totalt är det är det 37 814 som har bekräftas smittade av coronaviruset.

– I Sverige har den successiva minskningen stannat av lite. Den var en platt nivå förra veckan, och det är möjligtvis en effekt av mer testande, sade Anders Tegnell, statsepidemiolog från Folkhälsomyndigheten.

Tegnell uppmanade alla till att fortsätta följa råden från myndigheterna.

– Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna, om du är 70 år eller äldre är det jätteviktigt att man håller nere sociala kontakter, sade han och fortsatte:

– Det kvarstår att man ska hålla avstånd och undvika onödigt långa resor.

Till frågan kring hur långt man kommer att få resa i sommar, svarade Anders Tegnell så här:

– Vi håller på att analysera den frågan och återkommer i veckan.

Johanna Sandwall, från socialstyrelsen, berättade om att man håller på att kolla på hur man ska planera transporterna, strukturerna och nätverken kring sjukhusen i sommar.

Under dagens presskonferens deltog statsepidemiolog Anders Tegnell, Johanna Sandwall från Socialstyrelsen och Svante Werger från MSB.