Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se galne norrmannen vinna maratonloppet i Mariebergs galleria: "Detta är lite för kort"

120 varv inne i Marieberg galleria. Det var vad som väntade löparna i söndagens helt unika maratonlopp.
NA direktsände loppet som startade 6.00.

Förhandsfavoriten och örebroaren Elias Zika ledde tills bara sex kilometer återstod – men fick till slut se sig besegrad av distansen, det hårda underlaget och norrmannen Svein-Erik Bakke, som tog hem den första upplagan av Marieberg galleria marathon på tiden 3.01.28. Zika blev tvåa på 3.05.46 medan Stockholmsbaserade amerikanen Andrew Maier knep tredjeplatsen på 3.10.13.

Victoria Borg från Vingåker var totalt överlägsen bland damerna och vann på 3.28.24, före Elin Durgé från Stockholm på 3.54.47 och Jennie Grahn, Karlskoga, på 4.32.59.

Se de första 3,5 timmarna av loppet och intervjuer med Bakke, Zika, Maier, Borg och många fler i reprisen av NA:s fyra timmar långa livesändning ovan!

Hela startlistan finns här (extern länk) och liveresultaten går att följa här (extern länk).

LÄS MER: Ultralegendarens uppladdning inför galna maratonloppet: "Skon frös fast i foten ..."

LÄS MER: Sprang sju mil på sex timmar – men i Marieberg får hon jaga herrarna: "Trångt, varmt och jävligt, det gillar jag"

LÄS MER: Debutanten favorit i galna maratonloppet – siktar på under tre timmar: "Allt annat är en bonus"

Marieberg galleria marathon

Tävlingen är, som alla maratonlopp, 42 195 meter långt, vilket innebär att löparna ska göra knappt 121 varv på den 349 meter långa rundbanan som utgörs av gångarna mellan affärerna inne i Mariebergs galleria.

Loppet startar 6.00 på söndagsmorgonen för att de flesta av löparna ska hinna gå i mål innan affärerna öppnar fem timmar senare.

25 löpare är anmälda i tävlingsklassen, 14 i motionsklassen. Dessutom är ett 20-tal löpare anmälda i motionsklasser över halvmaraton och en timme.

Loppet arrangeras av Ola Nordahl, som också står bakom tävlingar som Svampenmaran, Örebro backyard ultra, Linde 6-timmars och ett antal maratonlopp inne i Tybblelundshallen.