Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se till att alla får tak över huvudet

Läste om en uteliggare i en insändare i NA 12 januari.

Man blir så oerhört förbannad. Att folk ska mista sin bostad och trygghet för att några ska få bli rikare. Vi hade en lag från 1950 till 1980 att ingen får slängas på gatan om de blir vräkta. Det var Tage Erlander och Olof Palme som skapade den.

Men var gjorde giriga politiker? Jo, lagen revs upp. Man kan inte vara så säker i dag att man inte blir hemlös. Det kan drabba en snorkig rik politiker också.

Är man så jävla handlingsförlamad i riksdagen att man inte kan fatta att människor fryser ihjäl. Har inte alla människor samma värde? Vi har ju fötts med människovärde. Det är en mänsklig rättighet att ha en bostad hur fattig och eländig man är.

Så instifta en lag! Att alla ska ha en bostad och en fast adress. Börja fatta i riksdagen någon gång. Ni kan ju alltid sova ute själv en månad och känna efter hur de hemlösa har det.

Det är 2021 och inte 1500-talet! Alla ska ha en bostad. Vill ni bli valda igen så prioritera de hemlösa, fattiga och fattig pensionärer, inte att själva bli rikare.

Hanna Makkonen

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel