Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp när du köper en A-traktorn

Jag vill varna alla som går i A-traktor tankar. Köpet av en begagnad traktor kan bli en dyr affär. Det är lika dyrt att laga en traktor som att laga en personbil. Jag har sett att unga köper rena skroten för sparade pengar och blir lurad.

Unga grabbar och tjejer köper traktorer som läcker olja som ett såll och har ingen glykol bara vatten motorn fryser sönder.

Ljuddämpare som knappt hänger ihop. Framvagnar som sliter däck och helt livsfarliga på vägen även om det går bara i 30 km/h. Det kan bli en dyr affär. Även om det går att köpa delar på skroten så kostar det. Bilverkstäder har inget rabatt system bara för det är en A-traktor. Så var lika noga att köpa en traktor som köpa en bil. Ha med er en kunnig person som kan lite om bilar och tag reda på vilka regler som gäller för A-traktorer. Kolla även att den går den givna hastigheten som den är registrerad för.

Jag har själv en bilverkstad och jag möter att för många unga som har blivit lurade och köpt rena skrothögar. Jag vädjar till unga och föräldrar var noga när ni köper en traktor den kan vara livsfarliga på vägen. Gå inte på försäljarsnacket lätt att fixa. Kan bli en dyr A-traktor.

”PH bil”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel