Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seaton: "Jag hoppas att skina i Örebro"

Jamaicanske landslagsmannen Michael Seaton är anfallsbomben in i ÖSK i sista stund.

Michael Seaton är en 18-årig anfallstalang, som skrev proffskontrakt som 16-åring med D.C. United, och som gjorde sitt första landslagsmål för Jamaica som 17-åring.

Nu hoppas jamaicanen, med dubblad medborgarskap eftersom han bott i USA sedan han var sju år, på ett genombrott i landet som födde Zlatan Ibrahimovic.

- Ibrahimovic är en av mina absoluta favoritspelare, och jag vet att han kommer från Malmö. Det är ungefär allt jag vet om svensk fotboll. Jag hoppas för egen del att få chans att spela mycket och visa vad jag kan. Jag vill skina så att större klubbar ser vad jag kan göra, säger Michael Seaton på telefon i bilen från Arlanda till Örebro.

Seaton, med elva A-landskamper på meritlistan, ansluter till ÖSK-truppen redan under onsdagen.

Han kommer på lån under säsongen 2015. Han tillhör MLS-laget D.C United men har varit utlånad till Richmond Kickers både 2013 och 2014. I januari 2014 provtränade han också med italienska storklubben Inter.

- Han kommer sent till Örebro i natt, och kommer nog att delta väldigt sparsamt i träningen i morgon, säger Magnus Sköldmark i ÖSK.

Däremot blir det inget med Syrianska FC:s mittback Alex Michel. Klubbarna var överens om en övergång och ÖSK förhandlade personligt kontrakt med 22-åringen i går, men tvingades blåsa av.

- Det blev en kedjereaktion när Östersund drog tillbaka sitt intresse för vår Sam Mensah. Mensah blir nu kvar hos oss, och vi får fortsätta följa Alex Michel hos Syrianska tills vidare, säger Magnus Sköldmark.

Alex Michel uttryckte sent på tisdagskvällen sin besvikelse över den spruckna övergången till ÖSK:

- Ja, det är lite tråkigt. Men nu kan jag fokusera på att göra en bra säsong i superettan med Syrianska och jag är ung, jag får förhoppningsvis fler sådana här chanser, säger han till Länstidningen i Södertälje.

Michael Seaton

Födelseort: Spanish Town, Jamaica.

Född: 1 maj 1996.

Längd: 183 cm.

Värvad från: D.C. United, USA.