Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seaton redan kändis: ”Nu kan jag inte byta frisyr”

Han fick en halvtimme. Var nära bli hjälte. Och hade redan dessförinnan fått uppleva sin nya status som stjärna.

Michael Seaton, 18, blev klar för ÖSK, inlånad från MLS-laget DC United, bara timmar innan transferfönstret stängde den 31 mars.

Men först klockan 16.45 på onsdagen, en kvart före Migrationsverket stängde, blev alla papper klara, och han fick klartecken till spel mot IFK Göteborg.

Det kunde ha blivit en plats i startelvan när Marcus Pode kände sig hängig. Det blev i stället ett inhopp på drygt en halvtimme för anfallaren som har både amerikanskt och jamaicanskt medborgarskap.

– Jätteroligt att få göra debut, det kändes bra. Det var lite nervöst i början, för fansen var riktigt mäktiga. Men när jag fick väl hade fått till min första touch så kändes allt bra, säger han.

Faktum är att Seaton redan före debuten hade fått en positiv känsla från ÖSK-supportrarna. Hemma i Washington är fotbollsspelare inte direkt igenkända på gatorna, och knappast heller i Richmond, dit Seaton varit utlånad till stadens USL-lag det senaste dryga året.

– Men här har folk redan kommit fram till mig på gatan, när jag varit uppe på stan och gått runt. Jag tror att det är det blonda stråket i mitt hår som gör att folk känner igen mig. Så nu kan jag inte byta frisyr, säger han och skrattar.

Seaton, som trots att han bara är 18 år redan hunnit göra elva A-landskamper och två mål för Jamaica och nu är högaktuell för sommarens Copa America, var nära att bli hjälte direkt i sin debut för nya klubben.

Men friläget han serverade Kalle Holmberg slutade med ett volleyavslut rätt på den utrusande IFK Göteborg-målvakten John Alvbåge, och i stället stack gästerna upp och gjorde 2–0 i slutet.

Läs om Seatons syn på framspelningen och chansen till en startplats mot Falkenberg i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!