Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian vann historisk brödrakamp

Det var ÖSK mot Kalmar. Det var också duellen lillebror mot storebror Ring.- Det var skönt med en seger mot brorsan, ler Sebastian.

Annons

Se tv-inslag med bröderna Ring ovan direkt efter matchen ÖSK-Kalmar.

Faktum är att det utspelade sig en historisk händelse på Estadio Bela Vista längs Algarvekusten. Två bröder från Örebro, fostrade i Adolfsbergs IK, ställdes för första gången emot varandra på en fotbollsplan.

- Ja, det var speciellt. Men samtidigt väldigt roligt, säger Jonathan Ring.

Han är 24 år och flyttade redan som 18-åring ifrån hemstaden Örebro. Först till Värnamo där han var med om att spela upp laget i superettan. 2013 gick flyttlasset österut i Småland till allsvenska Kalmar FF där han blivit en tongivande vänsterytter.

Kvar hemma i Örebro finns fyra år yngre brorsan Sebastian som via Forward tog steget till ÖSK inför fjolåret. Han väntar ännu på sin allsvenska debut.

Men på söndagen

ställdes bröderna mot varandra i en kort duell. I ÖSK startade Sebastian på vänsterbacken för andra matchen i rad. Jonathan inledde på bänken men kom in med drygt tio minuter kvar.

-Vi hade snackat lite innan. Eftersom han varit sjuk trodde jag inte han skulle få så mycket speltid. Det kändes ju lite annorlunda när jag såg honom komma in, säger Sebastian som gjorde en bra insats på sin backplats.

- Han var bäst på plan. Tills jag hoppade in, är Jonathan snabb att påpeka med ett leende.

Blev det trashtalk direkt er emellan?

- Nej, det var lugnt, säger Jonathan.

Eftersom de spelade på olika kanter var närkamperna få på den korta tiden. Men Sebastian ville ändå ta fram följande:

- Vi hade en direkt han kom in och drev över på min kant. Men vi fick inspark på det så jag gick väl lite vinnande ur den duellen (skratt).

I vardagen håller bröderna kontakt via telefon och sms. Hittills är det mest Jonathan som synts i tv-sända matcher. Något som Sebastian vill ändra på.

- I år vill jag också spela i allsvenskan. Nej, det steget måste komma i år.

Känner du dig redo att ta steget?

- Ja, nu har jag spelat mot Djurgården och Kalmar. Två bra lag. Jag känner att jag hängt med och gjort två bra prestationer. Jag känns mer än redo.

- Det är kul att få förtroende igen i början. Och jag har fått beröm från ledarteamet. Jag får bara hoppas det fortsätter.

Tidigare har du också spelat på vänster mittfält?- Det var så förut. Men nu har vi pratat igenom det och jag går nu fullt ut för platsen som vänsterback. Det är den positionen jag konkurrerar om. 

Har du någon personlig målsättning för säsongen?

Nej, det får gå som det går. Jag försöker göra mitt bästa varje dag så får vi se hur långt det räcker.