Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seinabo Sey

SOULPOP.  Det känns nästan absurt att betrakta "Pretend" som Seinabo Seys debutalbum. Sedan hon för snart två år sedan släppte singeln "Younger" har hon följt upp låten med två genomarbetade ep-skivor och överösts med priser.

Att albumet har dröjt är både positivt och negativt. Positivt för att det verkligen tillåtit henne och producenten Magnus Lidehäll att skapa en genomarbetad ljudbild med låtar som håller för lyssning rakt igenom. Negativt för att många av de bästa spåren på skivan redan har varit ute på banan sedan lång tid tillbaka och de fem nya låtarna inte har samma hundraprocentiga hitkänsla.

På det stora hela är det ändå randanmärkningar. Med sin mäktiga stämma och sin förmåga till total inlevelse förtjänar Seinabo Sey verkligen att bli nästa stora svenska musikexport. "Pretend" kan vara ett steg på vägen mot ännu större internationell framgång.