Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sekunder från SM-medalj

Tisaren var bara 16 sekunder från SM-medalj när SM i mixedsprintstafett avgjordes på måndagen – men fick till slut nöja sig med en fjärdeplats.

Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren slutade alltså på fjärde plats när orienteringens mixedsprintstafett-SM avgjordes i Ronneby på nationaldagens förmiddag.

Lagets båda EM-löpare – Josefin Tjernlund och Lilian Forsgren – svarade för starkaste insatserna då Tjernlund var snabbast av alla på förstasträckan och skickade ut Jonas Merz i ledning, medan Forsgren förde upp laget från sjätte till fjärde plats på sistasträkan sedan Merz och Oskar Andrén tappade två respektive tre placeringar och sex respektive 41 sekunder på sina båda sträckor.

Helena Jansson förde Ravinen till seger medan Tove Alexanderssons Stora Tuna blev tvåa och Annika Billstams Linné tog tredjeplatsen – idel mångfaldiga VM-medaljörer längst fram, alltså, och med Forsgren som fyra, 58 sekunder bakom Jansson men bara 16 från Billstam på sista pallaplatsen.

För Forsgren var det andra topplaceringen på två dagar – hon var också sexa i söndagens individuella sprint. Mixedsprintstafetten var Hallsbergslöparens 19:e topp tio-placering i senior-SM-karriären.

Elitorienterarna fortsätter veckan med VM-tester i medeldistans på fredag och i långdistans på söndag.