Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sema om debuten: ”Känns bra”

En kvarts speltid.Maic Sema fick äntligen göra debut i ÖSK.– Det känns bra, säger han efter 3–2 mot Mariehamn.

Maic Sema, 27, värvades till ÖSK från cypriotiska AEL Limassol i vintras. Men nyförvärvet har fått en tuff start på tiden i klubben. En lårskada gjorde att den allround offensive spelaren missade samtliga matcher i svenska cupen, och det var först i premiären av U21-allsvenskan i tisdags som Sema kunde göra sina första minuter i den svartvita tröjan.

På lördagen var det äntligen dags för debut i A-laget. I träningsmatchen mot Mariehamn. Sema ersatte Jonathan Lundberg i den 78:e minuten, och tog plats som anfallare.

– Jag visste att jag skulle få några minuter på förhand. Nu blev det ju runt 15. Roligt att få känna på det lite grann och få upp flåset, säger han.

Hur kommer det sig att det endast blev en dryg kvart på planen?

– Vi har tagit det försiktigt och skyndat långsamt. Det är dumt att riskera att åka på bakslag, men det känns bra att vara igång igen.

Sema kom in vid ställningen 3–2 till ÖSK. Kalle Holmberg och Alhassan ”Crespo” Kamara hade sett till att ÖSK hade en 2–0-ledning efter 20 minuter. Sedan reducerade Brian Span innan Dever Orgill kvitterade för Mariehamn. Inbytte mittbacken Erik Moberg kunde dock, snyggt framspelad av comebackande Astrit Ajdarevic, nickade dit avgörandet på en hörna i den 71:a minuten.

– De första 30 minuterna var riktigt bra från vår sida. Sedan kom vi in i en svagare period, och det var synd att de kom ikapp. Ändå starkt av oss att kunna komma igen och vinna. Det är ett tecken på att vi har ett fint självförtroende i gruppen.

Visst visade Sema för sin nya hemmapublik att han har kvaliteter. Satte press flera gånger om på bortaförsvaret och hann skapa ett par halvchanser.

– Mariehamn är absolut inget dåligt lag. Ett bra test för oss. Jag var rejält spelsugen, men det var svårt att hinna hitta på så mycket på så pass kort tid. Gjorde vad jag kunde och försökte hota backarna.

Nu höll du till längst upp i banan. Vilken position vill du helst ha?

– Det där var en svår fråga (skratt). Nej, men jag är flexibel och kan spela var som helst i offensiven. Alec (Alexander Axén, reds anm) vet vad jag kan och hur han ska använda mig. Det beror också på hur laget är formerat.

Hur känner du att du har kommit in i ÖSK?

– Väldigt bra. Jag trivs med grabbarna. Gillar även staden. Den påminner mycket om Norrköping, där jag kommer ifrån, och sedan är det nära hem, dessutom.

Härnäst väntar ett genrep inför den stora allsvenska premiärshowen den 3 april mot Djurgården. Hammarby besöker Behrn arena på annandag påsk, måndagen den 28 mars.

– Jag vet inte om jag kommer att få spela mer då. Vi har en plan, och jag bygger upp mig sakta men säkert. Nu får vi se hur kroppen reagerar på den här matchen.

Måste vara speciellt för dig att möta Hammarby?

– Det kommer säkert att kännas lite annorlunda (skratt). Naturligtvis ska det bli väldigt roligt. Förhoppningsvis blir det drag både på planen och på läktaren, säger Maic Sema, som gjorde 71 matcher, med 13 mål som facit, på fyra säsonger i Stockholmsklubben från 2008–2011.

Läs mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här intill.