Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semifinallagen är klara – så har det gått i kvalet till svenska cupen

Utöver allsvenska ÖSK ska Örebro få ett lag till med i svenska cupen.
Nu har tolv lag kommit ner till fyra som fortfarande har chansen att nå svenska cupens första omgång.
De som kommer göra upp är Karlslund, Forward, Nora och Rynninge.

Annons

Tolv lag inom Örebro län anmälde intresse om att kvala till svenska cupen. De delades upp i tre grupper med fyra lag i varje. Gruppsegrarna plus den bästa tvåan går sedan vidare till ett finalspel där en plats i svenska cupens första omgång står på spel.

Det var förutsättningarna i kvalet till svenska cupen. Sporten har livesänt flera av matcherna och nu har gruppspelet nästintill avslutats. Det står då klart vilka de fyra lagen är som avancerat till semifinal.

Från grupp 1 kommer Karlslund IF som tog tre raka segrar efter att ha besegrat Örebro Syrianska i gruppfinalen under lördagen.

I grupp 2 segrade BK Forward som efter en oavgjord match mot Sturhov kunde besegra både Kumla och Yxhult.

I den sista gruppen tog Nora BK hand om gruppsegern efter att ha skaffat sig en bättre målskillnad än grupptvåan Rynninge IK. Men Rynninge slutade likt Nora på sju poäng och därmed blev man bästa grupptvåa.

Dessa fyra lag kommer alltså att spela ett finalspel senare under våren. Senast den 25 maj ska ett lag vara klart för svenska cupen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips