Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent ÖSK-mål tungt för Oscar

Adolfsbergsfostrade Oscar Berglund fick ingen rolig hemkomst till Örebro.
2–2 mot ÖSK var en rejäl missräkning för Sundsvallsmålvakten.

– Det har hänt alltför många gånger att vi tappat matcher i slutskedet, säger Berglund.

Gif Sundsvall ligger på kvalplats i allsvenskan och de två tappade poängen mot ÖSK sved rejält för medelpadingarna. Inte minst med tanke på det faktum att gästerna fick spela med en man mer på banan i över en halvlek.

– Vi spelade inte speciellt smart efter ÖSK:s utvisning. De sjönk lite längre ned med sin backlinje, men vi fortsatte ändå att slå långa bollar, säger Oscar.

Berglund hade en något märklig kväll på Behrn arena. Trots att ÖSK inte hade ett enda skott på mål i första halvlek fick Sundsvallskeepern släppa en boll bakom sig. Detta när Stefan Ålander lobbade in 1–0 – i eget mål.

– Stefan försökte väl spela hem bollen till mig, men i stället blev det en perfekt lobb, säger Oscar som inte hade speciellt mycket att stå i heller under den andra halvleken.

Hyllar Peo

Kalle Holmbergs sena kvittering hade han ingen chans att rädda.

– Nej, det tycker jag inte, säger Berglund som passar på att hylla ÖSK-tränaren Peo Ljung.

– Sedan han kom har ÖSK blivit bättre, men utgångsläget efter vårsäsongen var för dåligt. Jag hade Peo i Helsingborg och det är en smart och duktig tränare, säger Oscar.

Gif Sundsvall är ÖSK:s tänkta räddningsplanka. Men att Giffarna ska kamma noll samtidigt som ÖSK går fullt tror inte Berglund på.

– Nej, vi siktar förstås på att vinna redan nästa match mot Syrianska. Slår vi dem så går vi förbi dem med två poäng. Det positiva är att vi fortfarande har ödet i egna händer.