Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serieläsare startar lokalförening?

Serieintresset är på frammarsch i Sverige. I våras bildade Seriefrämjandet ny lokalförening i Jönköping, på Gotland förbereds en liknande och i kväll onsdag är turen kommen till Örebro.

I Föreningarnas hus på Slottsgatan ska ett möte hållas för intresserade och blir uppslutningen stor kan det innebära bildandet av en lokalförening.

– Som lokalförening kan man mötas kring serier på olika sätt, till exempel workshops, föredrag, utställningar och festivaler, det är bara fantasin som sätter gränser, säger Thomas Karlsson, lokal representant för Seriefrämjandet och initiativtagare.

Vid mötet hålls en föreläsning av Peter Ekström, rektor vid Örebro konstskola, om de tecknade serierna i Örebro. En öppen inbjudan har gått ut till alla som kan tycka att det vore kul att träffa likasinnade.

- Jag tror att Örebro kan bli en region med blomstrande seriekultur. Dessutom planerar vi en internationell seriemässa i Örebro november 2015 som vi hoppas ska bli startskottet att sätta Örebro som Sveriges nya seriestad, fortsätter Thomas Karlsson.

Seriefrämjandet grundades 1968 och är Sveriges organisation för konstformen tecknade serier. Syftet är att sprida kunskap om seriekonstens unika särart och utveckla den svenska seriekulturen. Lokalföreningar finns sedan tidigare i Göteborg, Skåne, Stockholm och Värmland.