Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Servicebyggnad byggs till nästa sommar

En ny servicebyggnad i hamnen ska byggas – men inte förrän efter sommaren. Först nästa turistsäsong får båt- och campinggäster tillgång till nya, fräscha sanitetsutrymmen.

Att det ska byggas en ny servicebyggnad är klart sedan länge. Det var sagt att den skulle vara i gång till sommaren 2010. Men det blir inte så. Det är många projekt på gång i kommunen, och det har inte hunnits med.

Men nu har turistenheten och tekniska förvaltningen diskuterat utformningen och bygget projekteras under våren. Till hösten är det tänkt att byggstart ska ske.

Maria Säfverblad, verksamhetsansvarig för turistbyrån, berättar att byggnaden ska innehålla toalett- och duschutrymmen, en modern reception, troligtvis med en butiksdel, samt ett pentry för enklare matlagning. Det ska bli som en liten samlingsplats för gästerna i båthamnen och citycampen.

– Askersund har mycket båtgäster och vi behöver kunna ta emot dem på ett bättre sätt så att de känner sig välkomna, säger Maria Säfverblad.

Tills vidare får gästerna använda utrymmen i Lindbogården som tidigare.

Servicebyggnaden och verksamheten med gästhamnen och citycampen ska kommunen sedan arrendera ut.