Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex månaders fängelse för åtta brott

En Kumlabo har dömts till fängelse i sex månader. Han har gjorts sig skyldig till åtta olika brott, bland annat misshandel och olaga hot.

Domen föll i slutet av januari i Örebro tingsrätt. Kumlabon har gjort sig skyldig till misshandel, olaga hot, två fall av olovlig körning, rattfylleri, två fall av narkotikabrott och brott mot knivlagen. Vid åtalspunkten som gäller misshandel har Kumlabon enligt tingsrättens bedömning slagit målsäganden med en ölburk och hällt öl över henne, efter ett gräl om de bådas hundar som började bråka efter att Kumlabons lösa hund kom springande. Vid händelsen som inträffade i april i fjol ska han ha hotat med att slå ihjäl målsäganden och hennes sällskap och varit beväpnad med tillhyggen. Personen ska betala skadestånd till målsäganden på 5 000 kronor för att han kränkt henne.

Nekar till knivbrott

Kumlabon har erkänt rattfylleri och olovlig körning vid en händelse som inträffade i december 2008. Brott mot knivlagen bestrider han däremot, eftersom han menar att han inte kände till att kniven fanns i bilen han körde. Enligt honom ska kniven ha funnits där efter att han arbetat med en sak i bilen en tid innan händelsen.

De övriga åtalspunkterna gäller när Kumlabon körde bil i maj och juni i fjol. Han gjorde det utan att ha körkort. Polisen upptäckte även spår av narkotika i hans blod, då han använt narkotika några dagar innan.