Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex nya spelare i Sarajevo

Det är en klubb i turbulens som i dag landar i Örebro för spel i Europa league. Innan avfärden presenterades sex nya spelare i  Sarajevo.

ÖSK:s motståndare har haft en försäsong präglad av stor turbulens. Både vad gäller ledningen och den sportsliga verksamheten. Klubbens vd, ordförande och flera ledamöter i styrelsen avgick i maj till följd av en kaotisk ekonomi. Först för två veckor sedan tillträdde nye tjeckiske tränaren Jirži Plišek. Då var hans trupp mycket oklar.

Nya namnPå en presskonferens på tisdagen i hemstaden presenterade klubben i alla fall sex nya namn för lokala medier. Spelarna heter Almir Smigalovic, Nermin Haskić, Semir Bajraktarević och Aladin Džakovac. Sedan tidigare hade man också gjort klart med Adi Adilović och Ajdin Maksumić. Enligt sportchef Edima Hadžialagića har de flesta tecknat tvåårskontrakt.

Ansträngd ekonomiPresskonferensen kom annars att kretsa mycket kring klubbens ansträngda kassa. Enligt klubbens hemsida ska ”vissa skulder” nu vara uppklarade. Man påpekar också att lagets resa till Örebro blivit mycket billig, bara 449 euro (cirka 4 300 kronor per person). ”Rrena självkostnadspriset” för de 30-tal supportrar som också fått plats i samma plan som laget till Sverige, skriver klubben.

I kväll klockan 19.00 tränar FK Sarajevo på Behrn arena inför torsdagens första match i dubbelmötet med ÖSK.

Sarajevo

Land: Bosnien och Hercegovina.

Klubb: FK Sarajevo.

Bildad: 24 oktober 1946.

Ligatitlar: Fyra (1966/67, 1984/85, 1998/99, 2006/07).

Cupvinster: Fyra (1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05).

Supercupen: En (1996/97).

Färger på hemmaställ: Vinröd tröja. Vita shorts.

helvitt (reserv).