Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ship to Gaza i Vivalla – fast med husvagn

I september seglar Ship to Gaza igen. Men under måndagen var de på plats i Örebro – med husvagn. – Vi vill upplysa om de mänskliga rättigheterna, säger Charlie Andreasson.

Den ideella föreningen Ship to Gaza är just nu ute på en turné för att uppmärksamma situationen i Gaza och nu främst hur kvinnor har det i Gaza.

Det gör föreningen genom att skicka en båt till Gaza med enbart kvinnor ombord.

– Båten ska bara ha kvinnor för att det ger mer uppmärksamhet. Sedan vill vi sätta fokus på kvinnornas situation i Gaza. Ett av de mest prominenta namnen som ska med är nobelpristagaren Mairead Maguire, säger Charlie Andreasson.

Under sin turné till sammanlagt 24 orter runt om i landet gör Ship to Gaza två stopp i Örebro. I söndags var husvagnen på plats på Stortorget och i måndags vid Vivallaskolan.

– Intresset har varit någorlunda högt jämfört med andra städer som vi besökt. Men långt från det bästa. Men förhoppningsvis ger vårt besök några ringar på vattnet. Det blir uppvisningar, matservering och tal under besöket i Vivalla, säger Charlie Andreasson.

Föreningens stopp i Örebro arrangerades i ett samarbete mellan Vänsterpartiet, Örebro för alla och Örebro rättighetscenter.