Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adolfsson andas ut efter debut: "Allt funkade"

Tillbaka efter 1,5 säsonger. Men som om han aldrig varit borta. För Johan Adolfsson själv var det mest en stor lättnad att ha SHL-debuten avklarad.

Annons
Johan Adolfsson.

Han var en av hjältarna när Örebro Hockey tog klivet upp i SHL förra våren. Fanns på isen den där magiska vårdagen i Ängelholm, den 28 mars 2013.

Men det var fram till i går också Johan Adolfssons senaste tävlingsmatch. Och, trodde de allra flesta, den sista.

Redan den säsongen hade de oömme forwarden nämligen dragits med hjärnskakningssymptom, och de eskalerade efter säsongen. Han tvingades se hela Örebro Hockeys första, historiska SHL-säsong från läktarplats, och när problemen aldrig gav med sig började folk runt omkring ge upp. Men aldrig Adolfsson själv.

Och på torsdagen fick han sin belöning. I Örebros SHL-premiär borta mot Modo fick Adolfsson, vid 27 års ålder (han fyller 28 om två veckor) göra SHL-debut.

Efteråt andades han ut av lättnad.

– Klart det var lite speciellt, men jag har inte tänkt så mycket på att det var min första match i högsta serien, jag har ändå spelat med Örebro nästan hela livet. Det som var speciellt var att det var så länge sedan jag spelade senast, det har gått nästan ett och ett halvt år. Därför var det skönt att känna att allt funkade som det ska. Ja, det var väldigt skönt, säger han.

Att säga att "allt fungerade" är en underdrift i sammanhanget. Adolfsson spelade över tio minuter och bildade en stenhårt jobbande och för motståndarna direkt obehaglig fjärdekedja med Anders Eriksson och Kalle Olsson.

I tredje perioden var det den uppställningen som gick i bräschen när Örebro låste ute Modo ur offensiv zon, trängde ut hemmaspelarna mot sargerna och dödade all frenesi i motståndarnas kvitteringsjakt. Vid ett tillfälle, bara minuter före den förlösande slutsignalen, uppehöll Adolfsson på egen hand hela Modoförsvaret i nära nog en halvminut genom att låsa fast pucken vid kortsargen bakom Linus Ullmark i tidsdödande syfte.

– Ja, vi fick lite snurr några gånger där. Men det är det jag ska göra, ligg apå motståndarna, jaga puck och irritera, säger Adolfsson som bara växte ju längre matchen led.

– Ja, orken känner jag är helt okej. Den kan också bli bättre, förstås, det var ju så länge sedan jag spelade, men jag har kunnat träna på bra hela sommaren.

Efter matchen hyllades Adolfsson, liksom flera gånger under försäsongen, av sin tränare.

– Kul att han är tillbaka. En bra skridskoåkare, bra på att ta för sig och bra längs sargerna. Honom kommer vi att få nytta av, säger Kenta Johansson och fortsätter:

– Jag tror livet leker för honom eftersom han kommit tillbaka efter den långvariga skada han hade. Han har gjort det bra. Nu hoppas jag bara att det håller för honom igen.

Det hoppas förstås Adolfsson själv också. Och han hoppas att Örebro kan bygga vidare på spelet från Fjällräven center i lördagens match hemma i Behrn arena, Örebrokillens första SHL-fajt på hemmarink.

– Vi krigade hela vägen i dag, gjorde en bra fajt och är nöjda både med det spelmässiga och poängen. Det har varit upp och ned under försäsongen, men vi har en bra lagsammanhållning och har kommit ihop mer och mer. Det här var bara en match av 55, men det är något att bygga vidare på. Det är alltid viktigt att få en bra start, säger Adolfsson.

Det fick laget. Och Adolfsson fick bästa tänkbara comeback.

Mer läsning

Annons