Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund: "Det ger inget träna straffar"

Örebro Hockey har gått mållöst från två raka straffläggningar. Men tränaren tror inte det går att träna bort.

Annons

Precis som i Jönköping slutade hemmamatchen mot Modo 3–3 efter ordinarie tid och fem minuters förlängning. Mot HV71 borta brände Örebro alla tre straffarna. Mot Modo två. Sedan var matchen förlorad.

– Vi har skickliga spelare. Men det gäller att vara kall och ha självförtroende i ett sånt läge, säger Håkan Åhlund, assisterande Örebrotränare.

Tränar ni mycket på straffar?

– Det har väl hänt, men inte särskilt mycket. Det ger inte så mycket eftersom du aldrig kan få till den riktiga matchnerven på träningar. Det handlar mest om att gilla läget som spelare.

Tränarkollegan i Modo, Anders Forsberg, framhöll å sin sida vilken styrka hans lag har i straffläggningar.

– Eftersom vi hade fått jaga ikapp Örebros ledningar tre gånger hade vi en bra känsla när vi fick matchen till straffar. Det kan upplevas som lite lotteri men jag har flera tekniska spelare som är duktiga i såna lägen. Vi visste vi hade god chans att vinna då, säger han.

Håkan Åhlund tycker ändå inte man ska nedvärdera den poäng hans lag fick med sig.

– Vi gör ingen riktigt bra prestation sammantaget. Men att få med sig en poäng är helt okej ändå. Alla poäng räknas när det ska sammanfattas efter 55 omgångar.

Att det inte blev seger under ordinarie tid berodde också på flera missar i öppna lägen.

– Vi saknade den riktiga skärpan. Och gör man inte mål straffas man. Modo ska också ha kred för att de inte gav upp utan kämpade sig tillbaka hela tiden i matchen.

Mer läsning

Annons