Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenachefen: "Kokande vatten utlöste larmet"

Det var varken en ångbastu som skenat eller en bränd hamburgare som utlöste brandlarmet i Behrn arena.
– Den här gången var det den mänskliga faktor som spelade in. En liten positiv sak i bedrövelsen, säger arenachefen Bo Andersson.

Annons

Brandlarmet i Behrn arena tvingade 5 200 åskådare att lämna hallen efter knappt sex minuter av SHL-mötet mellan Örebro och AIK på lördagskvällen.

De första rapporterna från en brandman som NA pratade med på plats var att en ångbastu hade skenat, den andra rapporten från Örebro Hockey var att det var matos från en restaurang i arenan som utlöste alarmet.

Flyttade mat till ett värmeskåpNär NA pratar med arenachefen Bo ”Boman” Andersson på söndagen ger han en tredje och definitiv bild av händelsen:

– Någon ångbastu finns inte ens i byggnaden, i så fall vill jag veta var den ska vara. Nej, i det här fallet var det den mänskliga faktorn som spelade in. Det var ett vattenbad som utlöste larmet. Någon skulle vara duktig och flytta över maten från plåten där vattnet kokar under och ställa in den i ett värmeskåp. Men glömde sätta plåt över så vattnet stod och ångade rakt upp, säger Andersson som själv var på matchen.

"Inte nu igen"– Jag tänkte bara: ”Inte igen”. Nu har vi i alla fall fått testa larmet igen och hoppas att det var för sista gången den här säsongen. En liten positiv sak i bedrövelsen är att larmet fungerar och att det ”bara” var mänskliga faktorn som låg bakom.

Läs mer om händelsen i måndagens NA, papperstidningen. Eller köp den som e-tidning här nedan under måndagen.

Mer läsning