Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aulins stora sorg - tar farväl med avskedsbrev

Här är Jared Aulins tuffa beslut. På måndag lämnar han sin dödssjuka mamma med ett känslosamt avskedsbrev.– Jag vet att hon alltid kommer vaka över mig, säger Örebro Hockeys stjärna.

Annons

NA har vid flera tillfällen berättat om Jared Aulins tuffa kamp vid sidan om isen. Om hur hans mamma i våras drabbades av en aggressiv form av cancer och fick en dödsdom stämplad på sig.

Den 32-årige publikfavoriten lämnade laget så fort SHL-kontraktet var säkrat med två kvalseriematcher kvar att spela.  Sedan dess har Jared Aulin varit hemma i Calgary i Kanada och hela tiden funnits vid sin mammas sida. Även när hon behandlats av specialister i Mexiko under sommaren.

Men på måndag lämnar han familjen för att flyga till Norge och förbereda sig inför ankomsten till Örebro Hockey veckan efter.

Ett otroligt tufft

och svårt beslut eftersom det kan vara sista gången han får träffa sin mamma.

– För två dagar sedan fick hon beskedet att magen var fylld med cancer. Precis som binjurarna och bukspottskörteln igen, säger Aulin och fortsätter:

– Mamma vill avstå cellgiftsbehandling och kommer att vara under vård i hemmet nu. Familjen får hjälp av en sjuksköterska som ska hjälpa henne att bli smärtfri innan hon går bort.

Experterna har sagt att det kan röra sig om dagar eller månader.

– Jag frågade henne hur jag ska göra med resandet. Hon sa att jag ska åka på måndag och göra henne stolt. Och att jag kommer omges av så många fantastiska personer i Örebro, säger Aulin.

– Jag vet inte om måndag kommer att vara sista gången som jag kommer att få krama min mamma och känna hennes kärleksfulla famn, men läkarna säger att hon inte har mycket tid kvar, så jag antar det.

Jared har förberett sig så gott han kan. Om man nu kan förbereda sig för sådana tuffa separationer.

– Det blir svårt för mig att släppa taget och bara gå därifrån. Jag har skrivit min mamma ett ”vi ses-brev” för att ge henne samma dag som jag lämnar. Så att hon kan läsa en del saker som jag ville säga personligen, men inte kunde för att det skulle avbrytas av tårar och sorg.

Känslorna är omöjliga att sätta ord på, men någonstans ser han ett ljus.

– Det kommer att bli det svåraste jag någonsin gjort och jag tror inte att jag någonsin kommer att komma till rätta med det. Oavsett vad som händer vet jag att min mamma alltid kommer att vara där med mig och vaka över mig.

Som tidigast kan Jared Aulin göra debut hemma mot Skellefteå den 9 oktober.

En känslosam återkomst inför hemmapubliken i Behrn arena. Som i våras under fina och uppmärksammade former stöttade Aulin med en stor banderoll riktad till hans mamma.

– Mamma kommer alltid att vara min danspartner när jag kliver ut på isen, säger han och riktar ett tack till nära och kära i Sverige.

– Jag vill tacka alla i Örebro och runt om i landet för det otroliga stöd som vi har fått. Fortsätt be för ett mirakel, det förtjänar verkligen min mamma.

Skicka gärna en hälsning till Jared Aulin genom att kommentera artikeln! 

Annons