Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat - landslagsbacken klar

Örebro Hockey lånar in tjeckisk landslagsman från New York Rangers.

Annons
Petr Zamorsky lånas ut till Örebro resten av säsongen. Här möter han Finland i förra årets VM-semifinal.

Under lördagsförmiddagen gick sportbladet.se ut med uppgifterna om att Örebro Hockey har värvat den tjeckiske backen Petr Zamorsky.

Uppgifter som klubbens general manager Pontus Gustafsson bekräftar för NA.

- Det känns bra att få in ytterligare en back nu när Tomas Skogs är skadad. Vi har förhoppningar om att spela ganska länge i vår med tanke på vad vi lyckats åstadkomma så här långt den här säsongen. Det är många matcher kvar och vi behöver fler in på backsidan och där tror vi Petr kommer göra ett bra jobb åt oss, säger Gustafsson.

Peter Zamorsky tillhör New York Rangers och har varit utlånad till finska Espoo Blues hela säsongen. Ett låneavtal som Örebro Hockey nu övertar.

- Vi fick ett ”okej” av Rangers i går. De såg positivt på att han skulle få tävla och möjlighet att vara med och spela matcher där det gäller något. Det blir en bra utveckling för honom och han kommer spela med oss tills han ansluter till deras camp efter säsongen.

Örebro har haft det tunt på backsidan på sistone.

- Så är det. Vi har haft tillgång till 16 forwards och åtta, nio backar varav två har varit juniorer. Nu med skador och sjukdomar så har vi fått ihop precis sex backar till spel. Det är en situation vi vill undvika, säger Pontus Gustafsson.

Petr Zamorsky är spelklar direkt men kommer inte kunna vara med i kvällens bortamatch mot Luleå. Efter den väntar ett landslagsuppehåll fram till 10 februari. Zamorsky var med och spelade VM förra året och är redan nu på plats vid den tjeckiska landslagssamlingen.

I dag, 31 januari, är sista dagen för transferfönstret och fler övergångar innan dygnet är slut är inte att vänta i Örebro Hockey.

- Nu är det stopp, säger general managern.

Mer läsning

Annons