Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Ryans klausul har löpt ut

Möjligheten för Derek Ryan att utnyttja sin KHL-klausul har löpt ut.Det bekräftar Örebro på sin hemsida.Ryan kan fortfarande lämna för spel i ligan – men då bestämmer Örebro prislappen.

Annons

Förra veckan kom medieuppgifter på att Derek Ryan var nära spel i KHL till nästa säsong. Enligt sajten hockeyfokus.se var Dynamo Moskva en av de hetaste intressenterna om amerikanens tjänster.

Ryan har en KHL-klausul i sitt kontrakt vilket innebär att han kan lämna för spel i ligan mot en ekonomisk summa som redan är förutbestämd.

Men NA avslöjade nyligen att datumet för att utnyttja klausulen löpt ut, vilket betyder att köpande klubb måste komma överens med Örebro om en prislapp för att värva SHL:s poängkung.

Nu bekräftar Örebro på sin hemsida att slutdatumet passerat.

- Med Derek är det så att han hade en klausul i sitt kontrakt vilket gjorde det möjligt för en klubb att lösa ut honom mot en förutbestämd summa pengar. Under förutsättningarna att vi hade pengarna hos oss innan den 15 april, vilket vi inte haft så den klausulen är borta, säger general manager Pontus Gustafsson till hemsidan.

Men Örebrofansen kan inte andas ut riktigt än.

- För KHL-klubbar så gäller 1 maj som gräns, efter 1 maj så släpper SHL-klubbarna inga spelare till KHL, NHL har lite andra regler men allt är satt i ett regelverk som vi håller oss till. Just nu för vi ingen aktiv förhandling med någon så som det ser ut nu så ser jag fram mot att se Derek i vår tröja nästa säsong, säger Pontus Gustafsson.

Derek Ryan kom till Örebro från österrikiska Villach och gjorde dundersuccé i sin första SHL-säsong. Med 60 poäng vann han poängligan före Linköpings Jeff Taffe.

Han har ett år kvar på kontraktet med Örebro.

Mer läsning

Annons