Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: "Kåberg borta på obestämd tid"

Emil Kåberg tvingades bryta matchen mot Frölunda och fördes till sjukhus efter en tackling från Alexander Wennberg. På fredagskvällen var det oklart hur allvarlig skadan är.

Annons

Det var knappt halvvägs in i mittperioden i fredagskvällens SHL-match mellan Örebro Hockey och Frölunda i Behrn arena som Örebros veteran Emil Kåberg åkte på en tackling.

Frölunda spelade powerplay och Alexander Wennberg kom i full fart och tryckte in Kåberg i kortplanket i egen zon. Wennberg åkte ut två minuter för interference medan Kåberg blev liggande på isen innan han kunde resa sig upp och för egen maskin ta sig till avbytarbåset.

Kåberg gick rätt ut i omklädningsrummet och fördes därefter till sjukhus. På tv-bilderna såg det ut som om Kåberg slog i huvudet i samband med tacklingen, men enligt uppgifter sitter skadan snarare i ena axeln.

Vid 22-tiden på fredagskvällen fick NA tag i Örebros fystränare Mattias Mattsson, som kunde bekräfta att Kåberg förts till USÖ med en "överkroppsskada".

– Det handlar om en överkroppsskada och Emil är borta på obestämd tid, säger Mattias Mattsson, fystränare i Örebro Hockey.

– Just nu väntar vi på besked från sjukhuset och sedan kommer vi själva behöva titta på Emil och se över läget. Vi måste få mer på fötterna innan vi kan göra något specifikt.

I övrigt hänvisar Mattsson till Örebro Hockeys läkare Ulf Nordström, som var med Kåberg på sjukhuset på fredagskvällen och inte var tillgänglig för en kommentar.

35-årige Emil Kåberg är en av SHL:s största profiler med över 500 matcher i grundserien och slutspelet på meritlistan, och han är seriens tredje mest utvisade spelare genom alla tider.

Sedan tidigare saknar Örebro långtidsskadade Johan Adolfsson och Robin Olsson, och även Martin Johansson (ryggskott) och Christoffer Norgren (personliga skäl) missade fredagens match. Junioren Calle Åsell, som startade matchen som avbytare, fick spela andra halvan på Kåbergs plats i fjärdekedjan.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons