Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Conny petad igen: "Jag kämpar på"

(Uppdaterad version)
För tredje matchen i rad petas Conny Strömberg ur Örebro Hockeys trupp. Publikfavoriten finns inte med i bussen till Göteborg och tisdagens möte med tabelltvåan Frölunda.

Annons

– Conny har ett fantastiskt spelsinne men det gäller att hinna med också, säger tränaren Kenta Johansson.

Conny Strömberg var petad både mot HV71 och Linköping. Inte heller i tisdagens match mot Frölunda finns 38-åringen med på isen. När spelarbussen, fullastad med 14 forwards, sju backar och två målvakter, lämnade Örebro på måndagseftermiddagen fick Strömberg stanna hemma.

- Conny har ett fantastiskt spelsinne men det gäller att hinna med också. Det går fort i dagens hockey, så är det, säger Kenta Johansson.

- Det är en konkurrenssituation och de som har hans uppgifter är fräscha. Det är bara att hoppas att han är redo när det är dags, fortsätter Örebrotränaren.

Kan det bli aktuellt att låna ut Conny till en annan klubb?- Det har vi inte tagit nåt beslut om, men inte som det ser ut i dagsläget. 

Själv vill Conny Strömberg inte kommentera situationen på annat vis än med konstaterandet:

- Klart att det är tråkigt, men jag kämpar på.

Forwarden Kalle Olsson är tillbaka efter magsjuka som stoppade honom från spel mot Linköping senast.

Även backen Christoffer Norgren, som träffades av en puck över örat mot Linköping, tränade i går och finns med i bussen till Göteborg. 

Kenta Johansson är bosatt i Göteborg och tränade Frölunda under tre säsonger 2010-13. Nu återvänder han till Scandinavium för första gången som motståndartränare.

- Frölunda har gjort det bra. Spelar med bra fart och ungdomlig entusiasm. Det blir nåt att bita i och en stor utmaning.

- Vi måste ha beredskap mot deras fart. Frölunda vill sätta press över hela banan och vi måste lösa de situationerna så att vi inte blir överraskade. Det gäller att vara så nära hundra procent som möjligt, fortsätter Kenta.

Mer läsning

Annons