Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tolv matcher - Löwdahl tillbaka

Han gick sönder den 25 oktober mot Brynäs i Gävle. Mot HV71 på torsdagkvällen gör Örebro Hockeys lagkapten comeback.

Annons

- Formen är svårt att svara för. Fysiskt känns det jättebra, men den där matchkänslan har jag ju inte riktigt, det som handlar om tajming och sånt som är svårt att sätta fingret på. Men det finns inget annat sätt att komma in i det än att spela, och det ska bli jättekul att vara med igen, säger Henrik Löwdahl.

Den långe centern är inte längre längst i laget. Det ser nyförvärvet Marko Antilla till med sina 203 centimeter. Men Löwdahl är en nog så viktig pjäs i laget ändå.

- Det har varit jobbigt och frustrerande att titta på under den här tiden. Särskilt när man tyckt att vi spelat bra många gånger, men inte vunnit hockeymatcher. Och det är ju det allt handlar om. Man vill vara med och bidra när det går tungt, säger Löwdahl.

Tolv matcher har han missat med en bruten tumme.

- Jag har kunnat träna på jättebra, så vad gäller kondition och styrka är det inga problem. Det som fattas är den specifika matchkänslan, men jag hoppas komma in i det snabbt.

Örebro föll mot HV71 för en dryg vecka sedan, 1-2 efter förlängning.

- Då gjorde killarna en väldigt bra match, vi var förtjänta att vinna den matchen. Nu vet vi att HV spottat upp sig ordentligt på slutet, och vi vet att det kommer att bli en tuff match. Men vi vet också att vi har alla möjligheter att vinna.

Du har inte spelat under nye tränaren Kenta Johansson än. Din uppfattning om vad som hänt med laget efter hans inträde?- Som du sa, jag har bara ett par träningar med honom för egen del, men det är tydligt att han sprider ett lugn och en trygghet omkring sig. Han är en erfaren tränare, som vill att vi vågar vårda pucken och vara kreativa.

Läs en längre intervju med Henrik Löwdahl i NA papperstidning och e-tidning torsdag!

Mer läsning

Annons