Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekbom: "Skulle haft en poäng till"

I fjol noterade Viktor Ekbom sex poäng på hela säsognen. I premiären mot Modo fick Örebro Hockey-backen först två – men blev snöpligt av med den en assist.

Annons
Viktor Ekbom.

Två backskott i powerplay (tja, det ena någon sekund efter att Modo blivit fulltaligt). Två mål.

Men Viktor Ekbom fick bara betalt med en assist.

Efter att först ha blivit tilldelad passningspoäng även på Derek Ryans 1–0-mål blev Ekbom av med den assisten och fick nöja sig med poängen från Ville Viitaluomas matchavgörande 2–1-mål.

– Jag förstår inte riktigt varför, det var ju skott och retur. Jag såg inte vad som hände, om det var någon på pucken emellan. Jag hoppas att de som för statistik har koll på det där, tar de bort assisten har de säkert en anledning. Men det kändes som att jag skulle ha haft en poäng till där, säger Ekbom.

Inte konstigt att Ekbom ville ha poängen. I fjol noterade han bara sex poäng på 53 SHL-matcher.

Men i stället fick Tim Wallace ensam passningspoäng på Ryans mål, och på tv-bilderna var det mycket svårt att bedöma hur många spelare som egentligen var på pucken i hönsgården framför Modomålet efter Ekboms tunga skott och innan Ryan föste in pucken i mål. Klart är i varje fall att Ekboms låg bakom två Örebromål i premiären.

– Självklart stärker det självförtroendet. Och ska man spela powerplay måste man vara med och bidra med poäng, säger Ekbom.

Läs mer om Ekbom och Örebos succépremiär i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons