Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En back stannar – en försvinner

Örebros backveteran stannar kvar i klubben. Däremot försvinner en annan back, uppger Expressen.

Annons

Expressen gick under kvällen ut med att Christoffer Norgren, 38, förlänger kontraktet med ytterligare en säsong, men att kanadensiske backen Dan Iliakis försvinner, trots ett år kvar på kontraktet.

NA fick tag i tränaren Patrik Ross som dock menar på att ingenting är klart ännu, vad gäller Iliakis.

– Vi för diskussioner, men vi söker fler backar. Vi vill ha två spetsbackar och ytterligare komplement. Kan bli både och känns det som.

Det finns en möjlighet att Iliakis stannar?– En liten chans finns där, ja. Men vi letar en lösning som sagt. I övrigt hänvisar jag till general manager Pontus Gustafsson.

Däremot talar allt för att Christoffer Norgren stannar i klubben.

– Vi jobbar för fullt med honom, men det lutar åt att han blir kvar.

Det är vad klubben vill?– Så är det. Han är en viktig pjäs att ha i laget. Han står för något gediget, inte bara det hockeymässiga utan även i omklädningsrummet. Han kan hålla ihop gruppen och skulle vara viktig på så vis för laget. Vi hoppas att det ska bli klart, men det är inte hundra än, säger Ross.

Christoffer Norgren själv vill heller inte säga för mycket. Men allt pekar på att han fortsätter ytterligare en säsong.

– Helt klart är det inte, men jag har pratat med Pontus och han är intresserad, säger Norgren.

Du själv visade intresse att fortsätta när avancemanget var klart?– Absolut, och det är ju för att det är elitserien. Jag kan säga så mycket som så att hade det blivit allsvenskan hade jag nog lagt av.

Det är ingen tvekan om att elitseriespel kittlar hos backveteranen.

– Det är jätteinspirerande och det motiverar framför allt ännu en sommarträning.

Ross är inställd på att ha dig kvar i laget, framför allt för hur du är i omklädningsrummet. Kommentar?– Det är förstås kul att höra och det är nog så det är. Blir det spel så ser jag mig nog som en femte-, sjätte- eller sjundeback och kunna hjälpa de andra. Jag har ju trots allt gjort en del säsonger i elitserien.

Så vart lutar det?– Att det nog blir spel. Men inget är klart än, påpekar Norgren.

NA har försökt att nå Pontus Gustafsson (som just nu är i New York), dock utan framgång. Inte heller nye assisterande general manager Martin Filander har gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons