Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Örebrostjärnans läckra straff

Mason Raymond, i fjol i Örebro Hockey, avgjorde i natt för sitt Toronto mot Ottawa med en läcker, men omdiskuterad straff.

Annons

Mason Raymond gjorde visserligen bara två matcher för Örebro under fjolårets NHL-lockout, men han hann ändå visa klassen med ett mål.

I laget förra året fanns även Calle Gunnarsson och i år har de båda återförenats i Toronto Maple Leafs som inlett årets NHL på ett lysnade sätt. Tre segrar av tre möjliga och laget toppar Eastern Conference.

Bäst i laget hittills? Mason Raymond, som gjort två mål och två assist vilket placerar honom som fyra i den sammanlagda poänligan. I natt slog han till igen – med en omdiskuterad men läcker straff i den avgörande straffläggningen som gav seger mot Ottawa.

Raymond klev fram och bromsade framför Ottawas målvakt, Craig Anderson. Han snurrade runt och la in pucken i mål.

– Jag tycker att det är väldigt orättvist mot målvakten när killen kommer och sprutar snö. Sedan stannade han helt och pucken flyttade sig bakåt och sedan framåt, säger Ottawas tränare Paul MacLean enligt nhl.com.

Raymond själv om straffen:

– Den här straffen är någonting som har varit framgångsrikt för mig. Om jag kan använda den så varför inte, säger han enligt nhl.com.

Här kan du se Raymonds straff (via nhl.com)

Mer läsning

Annons