Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är Örebros huvudtränare i kväll

Patrik Ross har lämnat. Någon ny huvudtränare är inte klar. Då får Roland Sätterman ta över huvudansvaret i kvällens match mot Modo.

Annons
Roland Sätterman.

Direkt när Patrik Ross valde att hoppa av uppdraget som huvudtränare i Örebro Hockey stod det klart att hans båda assisterande tränare Håkan Åhlund och Roland Sätterman skulle ta över ansvaret tills vidare.

Nu står det klart hur ansvaret kommer att fördelas mellan dem i kvällens bortamatch mot Modo.

Sätterman fortsätter att coacha backarna medan Åhlund byter ett övergripande ansvar mot att bli forwardscoach. Ställs saker på sin spets kommer Sätterman att ha sista ordet.

– Jag är huvudansvarig om det krävs snabba beslut. Det är mig ni får hänga om det går illa. Men i övrigt kommer jag och Håkan ha kommunikation i båset, säger Sätterman.

Sätterman och Åhlund inledde sitt interimstyre med att initiera ett grupparbete som mynnade ut i ett stormöte på torsdagskvällen. Hela spelartruppen fick komma till tals och lätta sina hjärtan efter den tunga tiden som inneburit tolv raka förluster och en riktigt käftsmäll, 1–7 i jumbofinalen mot AIK i onsdags, som lök på laxen.

– Ett riktigt bra möte. Spelarna fick helt och hållet hålla i det, och vi tränare är helt eniga med dem när det handlar om vad vi gjort bra och vad vi tummat på. Man kan inte säga att det blivit slentrian fullt ut i vårt spel, men vi har alltså hamnat i en fas där vi tummat på saker. Vi spelade fantastisk hockey i tio-elva omgångar och dit vill vi tillbaka. Då handlar det inte om en eller två spelare som måste lyfta sig utan om hela truppen. Nu är vi tillbaka på ruta ett och ska tillbaka till bra prestationer, säger Sätterman.

Vad blir viktigast mot Modo?– Att vi kommer tillbaka, lägger den här händelsen bakom oss och plockar fram glädjen igen. Vi kan inte åka runt på isen och vara oroliga för resultatet, för något som inte har hänt än. Vi vill ingjuta mod och självförtroende och få grabbarna att studsa tillbaka. Vi ska visa att vi vill tillbaka, att vi är aggressiva. Nu startar vi på nytt.

Tror du Ross avhopp kommer att märkas i spelet?– Det hoppas jag inte. Jag tror att varje kille är revanschsugen efter sin egen prestation i går, och det är professionella killar vi snackar om.

Kommer du och Håkan att sätta stort avtryck, vaskar ni om i laguppställningen?– Nej, inte till Modomatchen, det finns det inte tid till.

Munkforsbördige Roland Sätterman, 50, är ny i Örebro Hockeys organisation inför årets säsong. Har tidigare sju säsonger som juniortränare i Färjestads och Moras organisationer bakom sig, men har även gjort en säsong som tränare för division 1-laget Skåre. Det är, inför kvällens match, hans enda erfarenhet som huvudtränare på seniornivå.

Örebroaren Håkan Åhlund, 46, är även han ny i Örebro Hockey men har fem säsonger bakom sig som tränare i Kumla Hockey varav de två sista som huvudtränare. Som spelare vann han både SM-guld och VM-silver.

Mer läsning

Annons