Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jönsson missnöjd med säsongsdebuten

Förstemålvakten Julius Hudacek var sjuk. Då kallade Örebro hem tredjemålvakten Johannes Jönsson från allsvenska Vita Hästen till matchen mot mästarna Skellefteå.

Annons
Johannes Jönsson.

Örebro Hockeys målvakt Julius Hudacek kunde inte vara med mot Skellefteå. Då valde Örebroledningen att kalla hem tredjemålvakten Johannes Jönsson från Vita Hästen. Jönsson, som har gjort succé hos supernykomlingen Hästen, är utlånad till Norrköpingsklubben.

– De ringde i förrgår när jag satt på bussen hem från AIK-matchen med Hästen. De sa att Julius kanske var sjuk och att vi skulle avvakta till dagen efter. Jag åkte på morgonen och tränade med Örebro, säger 25-årige Johannes Jönsson.

Han fick reda på att han skulle stå mot Skellefteå efter onsdagens träning.

Matchen i Behrn arena under torsdagskvällen var hans blott andra SHL-match i karriären. Hans första var i fjol – borta mot just Skellefteå. Då blev det förlust. Nu gick det resultatmässigt bättre för Örebro, trots det var Jönsson inte supernöjd med sin insats.

– För min del var matchen förra året bättre. Jag kom aldrig in i mitt spel, det var en svår match för mig. Jag har mycket mer att ge.

Han släppte in fyra mål under ordinarie tid, två av dem kom inom loppet av 45 sekunder en bit in i den andra perioden. Två mål som inte såg helt otagbara ut.

– Jag gör rätt, men inte helt rätt. Det som grämer mig mest är att jag inte kom in i mitt vanliga spel.

Efter Pär Lindholms 0–3-mål tog Örebros tränare Kenta Johansson en timeout.

Trodde du att du skulle bli utbytt?

– Nej, det trodde jag inte. Jag hade inte alls den känslan.

Örebro skärpte till sig, tog upp 0–3 till 3–3 när Bobbo Petersson slängde in en puck från blålinjen direkt i tredje perioden. Det var kvitterat.

Men Skellefteå skulle ta ledningen i matchen igen - i powerplay. Daniel Widing smällde upp ett skott i högra krysset bakom Johannes Jönsson.

– Jag kom ut lite dåligt, skottet tog rakt på axeln, jag fattar inte att den gick in.

Men Örebro hade inte gett upp kampen. I powerplay med drygt tre minuter kvar sköt Ville Viitalouma in 4–4.

Förlängningen blev mållös – straffar fick avgöra lagens öden.

Där knep Jönsson fyra av fem straffar. Den mest minnesvärda var räddningen på Rob Schremps första straff, där Jönsson blev totalt grundlurad, men lyckades ändå på något vänster få ut vänster ben längs stolpen.

– Jag går bort mig totalt, men fick sträcka ut mig, säger han med ett leende.

I dag, fredag, ska han tillbaka till Norrköping och den allsvenska vardagen.

– Detta var en bra erfarenhet för mig, hoppas att man får chansen igen, säger Johannes Jönsson om säsongens första SHL-match.

Förutom vinsten med Örebro vann Johannes Jönsson en annan prestigekamp. Den mot Markus Svensson. Båda är smålänningar och från Kalmar.

– Ja, det var kul. Han är en av de bästa målvakterna i SHL. Vi känner varandra och snackade lite efter matchen.

Mer läsning

Annons