Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"JW" om comebacken: "Kändes bra"

Borta nästan en månad, osäker om han skulle våga göra comeback in i det sista. Men efteråt var Johan Wiklander nöjd med känslan – trots förlusten mot Färjestad.

Annons

När Johan Wiklander mötte NA efter måndagsträning var han inställd på att vänta ett tag till med comebacken.

Men ett samtal till Örebro Hockeys läkare Ulf Nordström på måndagskvällen ändrade allt.

– Jag snackade lite med honom, och han sa att troligtvis skulle det nog kännas ungefär likadant att gå på även om jag väntade en vecka. Det kommer inte kännas helt hundra ändå. Så jag tog beslutet att köra i går kväll. Tänkte: Håller det så håller det, liksom, säger ”JW”.

Precis som NA skrev i tisdagens papperstidning matchade Örebrotränaren in sin comebackande stjärna i tredjekedjan, med Henrik Löwdahl och Marcus Weinstock. En välbekant omgivning och många sköna besked för Wiklander, även om det blev 2-5-förlust och mjukstart med knappt elva minuters istid.

– I dag, peppar-peppar, så kändes knäet jäkligt bra. Det var bara att köra på, jag tänkte inte alls på skadan. Jag var lite osäker var jag stod första bytena, men när jag kände att det gick bra var det bara kul att spela.

Det var i hemmamatchen mot Modo den 5 oktober i höstas som ”JW” oturligt vred till vänsterknäet. Han var borta i en och en halv månad, missade 13 matcher, men skyndade tillbaka när Örebro hade stora skadebekymmer.

Bakslaget kom borta mot Skellefteå den 6 februari, när han gick in i en närkamp och fick en ny smäll mot knäet. En blödning som alltså höll honom borta i nästan en månad.

När han nu är tillbaka ställs han inför fullbordat faktum. En kvalserie som ingen vill ha inför säsongen, men som Örebrospelarna nu måste lära sig att gilla. ”JW”, som öst in 30 poäng i tre senaste kvalserierna, går i bräschen.

– Känslan är att det kommer bli häftigt, jäkligt kul, många roliga matcher. En rolig månad med bra matcher, mycket bevakning och många publikfester. Det känns som en jäkla inspiration, en möjlighet som vi ska klara av. Vi har laget för att göra det, säger han.

Men det kan ändå inte vara samma fest som för lagen underifrån?– Klart det är enklare om man kommer underifrån, det kan man inte sticka under stol med. Men samtidigt har många i vårt lag spelat många kvalserier och gjort det bra. Det tror jag vi har med oss i bagaget, att vi vet vad det handlar om. Det gäller att tänka positivt och gå ut och ha kul, då spelar man sin bästa hockey.

”JW” tror att den stundande kvalserien var orsaken till att Örebro inte var på tårna i inledningen av matchen mot Färjestad. 3–0 på drygt tio minuter, 4–0 i inledning på andra innan Örebro yrvaket började jobba sig in i matchen.

– Det är trots allt kvalserien som är det viktiga, det här spelar inte så stor roll. Men jag tror ändå alla är jäkligt motiverade, vi måste komma in i ett bra stäm inför kvalserien och det är en jäkla konkurrens i laget. Det är ingen som kan åka runt på någon halvfart. Samtidigt finns det alltid en liten, liten skillnad mellan en kvalseriematch eller en match som egentligen inte spelar så stor roll. Men jag tycker ändå vi har bra driv i laget och triggar varandra bra på både träningar och matcher, säger Wiklander.

Marcus Weinstock är en annan gammal kvalseriekung, vann poängligan i kvalet när Örebro gick upp förra våren, och han är inne på samma linje.

– Man ska absolut inte skylla på något, men … Vi har saker som kommer i framtiden som vi måste förbereda oss för, och då gäller det att ha bra självförtroende. Då får det inte se ut som det gjorde i första perioden, även om vi inte har något att spela för, säger han.

Hur ser du på kvalserien?– Klart det kommer bli en rolig serie, det ser jätteintressant ut. Det här är första gången vi får spela en kvalserie där vi kommer från det här hållet och har favoritskapet på oss och har något att försvara. Förut har vi inte haft något att försvara, då skulle vi ta något. Nu får vi göra det bästa av den här situationen.

Läs mycket mer om matchen i onsdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons