Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JW om gurglet med Gråhns: "Kul"

I våras tog de Örebro Hockey till SHL. På annandagen gjorde Johan Wiklander och Stefan Gråhns upp – med knutna handskar. Men efteråt var det glada miner och skratt igen.

Annons

Stefan Gråhns gjorde sig persona non grata i Almtuna under förra säsongen och stängdes av. Lånades in till Örebro Hockey – och svarade där för åtta poäng, 4+4, under playoff- och kvalserie när Örebro tog klivet upp. Men Gråhns fick inte förlängt – och inledde i stället höstsäsongen med att spela division 1-hockey med Åker/Strängnäs, där han svarade för 22 poäng på 14 matcher. Efter fyra matcher med Troja i allsvenskan hamnade Gråhns helt plötsligt i SHL ännu en gång och den Södertälje-fostrade forwarden skrev på för ett skadedrabbat Växjö i november. Han är fortfarande kvar där, och på annandagen ställdes han mot Örebro igen (han var med i Växjös 4–1-förlust i Behrn arena).

Före åtta minuter var spelade av den andra perioden hamnade Gråhns och förre lagkamraten Johan Wiklander helt plötsligt i handgemäng utanför Örebrobåset. Viktor Ekbom crosscheckade Växjös Colby Armstrong i ansiktet och i en sekvens därefter tryckte Wiklander till en Växjö-spelare. På väg ut för att byta hamnade "JW" i dispyt med Gråhns. De forna lagkamraterna smällde på varandra med handskarna en stund, och det såg nästan ut att gå till ett regelrätt handgemäng innan det lugnade ner sig. Efter matchen var det dock frid och fröjd, och JW, Gråhns och Emil Kåberg stod länge och samtalade under vänskapliga och kamratliga former.

– De har försonats nu, garvade Emil Kåberg.

JW om gurglet:

– Ja, det blev lite. Men det är bara kul när det blir lite hetsigt. Det släpper man snabbt, man skrattar nästan åt det direkt efteråt.

– Han var på planen. Det var nån som skulle tackla mig och fick min klubba i ansiktet. Så kom han och hackade på mig i mittzon, och då blev jag förbannad. Det var inget allvarligt. Ja, jag såg att det var han, det var ganska roligt.

Redan i första perioden var JW i händelsernas centrum. Örebro ledde med 1–0 när Conny Strömberg slog en av många patenterade Conny Strömberg-passningar till Wiklander. Den här gången bakom ryggen. JW tog emot, sköt, tog retur och såg ut att forcera in pucken. En av domarna signalerade att det inte var mål, samtidigt som Strömberg, Wiklander och Löwdahl hävdade att så var fallet. Efter videogranskning dömdes "målet" bort efter att det bedömts att Wiklander "slagit in pucken med handen".

– Ja, den var ju inne. Sen sa ju domaren att han (Johan Wiklander) tryckte in den med armen eller nånting. Pucken var väl så här mycket inne, säger Conny och måttar 20-30 centimeter mellan händerna.

– De dömde så, så då är det väl så. Det var synd.

JW själv:

– Jag fick in pucken och sköt, så studsade den tillbaka och så fick jag en crosschecking i ryggen och vred väl lite med axeln och fick pucken här (pekar strax bredvid axeln, nästan på skulderbladet) och sen studsade den in. Hade vi haft lite flyt så kanske det hade räknats. Det kändes som det var 50/50. Men det var inte nere på handen eller något, den tog uppe på axeln, och jag vred till lite. Men de sa att hela armen och axeln tillhörde, att om man styrde in den så var det hands. Det var väl rätt, kanske…

Både Wiklander och Strömberg var båda relativt nöjda över en poäng efter juluppehållet. Framför allt det faktum att det blev dels en poängmässig, men dessutom en betydligt bättre spel- och resultatmässig insats jämfört med 7–0-förlusten i Vida arena mot Växjö den 2 november.

– Ja, exakt, jättebra start med en poäng. Vi tog två före uppehållet och en nu en. Så det är bra så länge vi tar poäng. Nu är det bara att ladda om så tar vi HV på lördag, säger Conny.

– Jag tycker det är skitbra. Det är klart vi hade velat ha mer, men samtidigt så … Det var en jämn match. De hade kunnat vinna vid full tid – vi hade också kunnat göra det. Vi hade ett ribbskott i sista powerplay. I det stora hela tycker jag vi gör en jäkligt bra insats. Vi krigar stenhårt och släpper bara in ett mål på 60 minuter borta mot Växjö – förra gången fick vi stryk med 7–0, säger Wiklander.

Men förlust, 2–1, blev det efter förlängning. På frågan om vad som saknas för att Örebro skulle ha tagit tre poäng svarar JW så här:

– Det är väl det klassiska: vi släpper bara in ett mål här idag, och kanske behöver vi lite medstuds och liter mer kyla i avslutningslägena. Ja, då tror jag vi har trean där. När det väl kommer och vi känner lite mer självförtroende i avslutningslägena så tror jag det kommer lossna.

Conny:

– Det är marginaler, och lite mer skicklighet kanske.

Mer läsning

Annons