Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kåbergs nya roll: Materialare i Örebro

Nu är det klart. Emil Kåberg fortsätter i Örebro Hockey - som materialare.
- Det är en bra inkörsport, säger Kåberg.

Annons

36-åringen fick nyligen beskedet att han inte skulle få något förlängt kontrakt som spelare i klubben. Efter tre lyckosamma år, med uppflyttning och etablering i SHL, var han inte längre en del av klubbens framtid på isen.

Det orsakade en mindre storm i stan.

- Det är roligt att få en bekräftelse på att man är uppskattad, och att folk tycker att man håller för ett par år till. Men jag har alltid tänkt att jag inte vill spela för länge, att jag efteråt ska känna att jag borde slutat tidigare. Det här är ett beslut som har växt fram under en lång tid, även om jag velat dra ut på det så länge som möjligt för att vara helt säker. Nu känns det bra att jobba vidare i klubben, säger Emil.

Men att bli materalförvaltare är kanske en roll som får många att höja på ögonbrynen?- Jo, fast jag är inte den förste spelare som går den vägen. Och jag är ingen kontorskille som vill sitta och vända papper. Det skulle krypa i kroppen på mig efter en timme. Sedan får vi se exakt vilken roll jag ska ha. Materialbiten blir i alla fall huvudsyssla inledningsvis, säger Kåberg.

General manager Pontus Gustafsson fyller i:

- Det här är något vi diskuterat med Emil under det senaste året, så jag är lite förvånad att det blev en så stor sak när det kom ut att han inte skulle fortsätta spela. Han har haft en fantastisk karriär på isen, och jag är säker på att han kommer att få en lika viktig roll vid sidan om i klubben. Vi har planer på att använda honom på marknadssidan också, men den exakta arbetsbeskrivningen får växa fram under sommaren, säger Gustafsson.

Emil Kåberg börjar sin nya anställning på torsdag, den 1 maj.

Läs mer om Emil Kåbergs nya roll och syn på karriären i morgondagens NA, papperstidning och e-tidning!

Mer läsning

Annons