Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenta: "Vi äger och dominerar"

En supernöjd och tillbaka på slutspelsplats. En skakad av fyra raka förluster. 

Annons

Örebro Hockey och Luleås tränare Kenta Johansson och Joakim Fagervall hade väldigt olika ansiktsuttryck på presskonferensen efter Örebro 3-0-seger i Behrn arena.

- Jag känner pressen att vända på det här efter fyra raka förluster, och är bekymrad över den trend vi har och att vi inte spelar särskilt bra hockey. I alla fall inte med än stundvis. Men jag är inte oroad för egen del, nästa fråga är om jag är rädd att få sparken, och det är jag inte. Jag känner ett starkt stöd, och är bara fokuserad på att vi ska komma ur den här svackan, sa Fagervall.

Hans lag inledde starkast. Det var båda tränarna överens om. Men efter hemmalagets ledningsmål på straff, Daniel Viksten, var det Örebro för hela entrépengen.

- Vi är inte riktigt påkopplade från start, men sedan tycker jag att vi tar över. Vi äger och dominerar matchen igenom. Är det något jag möjligen kan klaga på är det att vi inte gör fler mål. Men det är okej, sa Kenta Johansson.

Särskilt nöjd var han med att hans lag, vilket inträffat tidigare, inte blev passivt i ledning.

- Det känns extra bra, eftersom vi varit lite dåliga i det tidigare. Och så är jag jättenöjd att vi håller nollan. Försvarsspelet med Hudacek längst bak är riktigt bra, säger Örebro-tränaren.

Han lyfte av uppenbara skäl gärna fram förstakedjan, Derek Ryan, Daniel Viksten och Martin Johansson.

- De flyttar nästa alltid spelet till anfallszon, och är kreativa och väldigt bra på att ställa till problem för motståndarna. Men det är många som tar ett stort ansvar. En kille som Brian Willsie glöms gärna bort, men han gör ett väldigt stort jobb för laget i varje match, säger Johansson.

Med de tre poängen, första trepoängaren sedan 25 oktober, klev Örebro upp på slutspelsplats som ett av tre lag med 38 poäng i den extremt jämna tabellen.

Luleå däremot fortsätter sjunka.

- Vi är slätstrukna och grå i vårt anfallsspel. Örebro gör det väldigt bra, och vinner utan tvekan välförtjänt. Men det säger något om vårt anfallsspel när backen Marcus Oskarsson är vår farligaste genombrottsspelare, säger Joakim Fagervall.

För Örebro väntar närmast bortamatch mot Leksand fredag, masarna som förlorade mot Linköping på onsdagen. Sedan Färjestad hemma på lördag. Värmlänningarna åkte på en rejäl smäll mot Skellefteå, 6-1.

Mer läsning

Annons