Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KHL-rykten runt Derek Ryan

Örebro Hockeys poängkung Derek Ryan placeras ryktesvägen i KHL. Det betyder i så fall att någon är beredd att betala stort.

Annons

Enligt sajten hockeyfokus.se är en rysk klubb, möjligen Dynamo Moskva, intresserat av den amerikanske centerns tjänster.

Vilket inte skulle överraska någon. Örebro hittade Ryan i Österrike, chansade med att skriva ett tvåårskontrakt med honom - förvisso med out-klausul från klubbens sida om det inte skulle fungera.

Nu gjorde det mer än så. Derek Ryan tog SHL med storm, mosade in 60 poäng, vann poängligan i grundserien och fick Guldhjälmen, framröstad av sina spelarkolleger, som ligans mest värdefulla spelare.

Som i de flesta kontrakt finns i Derek Ryans garanterat också en klausul som säger att han för en viss summa får bryta sitt kontrakt med Örebro mellan säsongerna om erbjudanden dyker upp från NHL, KHL och kanske också den penningstarka schweiziska ligan.

Men klausuler som dessa har också alltid ett slutdatum, och enligt uppgifter till NA har detta slutdatum i Derek Ryans fall redan passerat.

Det i sin tur innebär att om någon klubb ändå vill ha honom, så är det Örebro Hockey som bestämmer prislappen. Och då är det inte svårt att räkna ut att Ryan blir mycket dyr.

Tillräckligt dyr för att Örebro ska kunna köpa in en likvärdig ersättare.

En klubb som Dynamo Moskva har säkert resurser att betala. Frågan är, om det nu är den ryska storklubben som är intresserad, om Dynamo är beredda att lägga det antal miljoner Örebro skulle begära för sin guldklimp.

Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson var på onsdagkvällen inte anträffbar för en kommentar.

Mer läsning

Annons