Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lånas ut till Vita Hästen: "Uppgjort sedan länge"

Han förlängde kontraktet tidigare i somras. Nu lånas Johan Adolfsson ut till Vita Hästen.

Annons

Johan Adolfsson hade en mycket strulig fjolårssäsong. Skador förstörde den och 29-åringen var ombytt i endast 19 SHL-matcher, innan han tvingades ge upp säsongen. Så kallad ”sportbråck”, som ger skarp smärta i området runt ljumskarna, tvingade honom till operation.

En operation som blev lyckad och ”Adolf” och Örebro Hockey kom tidigare i somras överens om ett ettårskontrakt.

Men något spel i klubben blir det inte. I stället kommer han att lånas ut till samarbetsklubben Vita Hästen i allsvenskan. Adolfsson gjorde sex matcher med Norrköpingsklubben förra säsongen och stod då för tre mål och två assist.

Först kom uppgifter att utlåningen gäller hela säsongen.

– Så är dealen och vi är förstås jättenöjda att Johan återvänder, säger Vita Hästens sportchef Niklas Czarnecki till Folkbladet.

NA konfronterar Örebros general manager, Pontus Gustafsson, med uppgifterna. Och han förkastar det.

– Så är det inte. Det är felaktigt utan vi har all rätt att kalla tillbaka alla spelare när det blir aktuellt, säger Gustafsson.

Adolfsson gjorde sitt första träningspass med Vita Hästen på torsdagen.

– Det är uppgjort sen länge att vi börjar så här. Han har haft otrolig otur med skador och behöver få mycket matcher. Därför tror vi att det är en jättebra lösning att starta där.

Så tanken är att han inleder i Vita Hästen, sedan kallar ni tillbaka honom när det blir aktuellt? – När tillfälle ges så. Så är det med alla vi lånar ut. Vi behöver en bred trupp och hoppas vara med länge. Då är det här en jättebra lösning, säger Gustafsson.

I tisdags stod det klart att även målvakten Daniel Marmenlind och centern Emil Eriksson lånas ut till Vita Hästen.

Annons