Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands vägg sänkte Örebro

46 skott, ett mål. 13 skott, två mål. Leksands målvakt Oscar Alsenfelt stod i vägen för nästan allt, och gav masarna tre poäng från mötet med Örebro Hockey i Behrn arena.

Annons

Matchen blev försenad med i runda slängar 20 minuter, då strömmen gick i hallen efter 4.38 minuters spel. Förklaringen uppges vara att en huvudsäkring gick. Enligt informationsansvarige i klubben, Filip Nyängen, var det bara minuter i från ett beslut om att utrymma hela arenan.

När den väl kom i gång igen gjorde Kevin Kapstad första periodens enda mål, sedan Tomas Skogs slarvat med pucken i egen zon.

Örebro fortsatte att trumma på, och i andra perioden lyckades Daniel Sondell hitta nätet med ett skott i powerplay.

I tredje inledde Örebro i powerplay, men strax efter att Leksand blivit fulltaligt som Skickade Jacob de la Rose in 1-2, på retur efter att själv ha styrt pucken i ribban.

Örebro jagade kvittering, men målvakten Oscar Alsenfelt hade en fantastisk kväll, samtidigt som örebroarna inte var riktigt heta i avsluten.

- Leksand försvarar sig bra, men vi skapar tillräckligt med chanser för att stänga den här matchen efter två perioder. Vi är för "blöta" framför deras mål, tycker jag. Vi spelar bra, men det räcker inte. Det är som i golf. Du kan spela hur bra som helst på fairway, men det gäller att få bollen i hålet, summerade Örebros tränare Patrik Ross direkt efter matchen till C More.

Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten! 

Missa inte målen och intervjuer i NA-tv under kvällen. Allt om matchen i morgondagens NA, pappers- och e-tidning. 

Mer läsning

Annons