Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löwdahl: "Har väntat länge"

Han har spelat i Örebro i hela sitt liv. De flesta av dem på en bakgård som heter division 1.
I går gled Henrik Löwdahl in i Löfbergs arena i SHL-premiär för att möta Färjestad.

Annons

– Stort. Jag har väntat så länge på det här att jag nästan hade slutat vänta. Det var fantastiskt roligt, och ännu bättre förstås när vi lyckades vinna, säger Örebro Hockeys lagkapten.

Det var fullsatt, 8500 åskådare, och det var som en tryckkokare av glada och förväntansfulla örebroare. De satte verkligen färg på premiären, och hemmapubliken såg mer eller mindre chockad ut.

– Helt sjukt! Vi visste ju att det skulle komma en del örebroare, men det här hade nog ingen av oss kunnat drömma om, säger Henrik Löwdahl.

Han kryddade sin första SHL-match någonsin med ett stort jobb, med att stå upp mot självaste Christian Berglund när det hettade till och med två målgivande passningar.

– Jag har ju inte gjort några poäng, varken mål eller assister, på försäsongen. Jag har haft lägen, men missat. Så det är klart att det var skönt och roligt att få lite utdelning nu.

Han var inblandad i Robin Dahlströms kvittering till 1-1, en puck som norrmannen iskallt lirkade förbi målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

– Viktigt att vi fick en snabb kvittering efter deras ledningsmål. Jobbigt att åka två snabba utvisningar direkt och ett baklängesmål så snart. Men efetr kvitteringen tycker jag att vi tog över och ägde första perioden, säger Löwdahl.

Före 2–1 jobbade han fram pucken bakom gästernas kasse till Conny Strömberg, som levererade en av sina magiska passningar och Martin Johansson nöp in den bakom en chanslös Pettersson-Wentzel.

Efter straffdramatik och två poäng var stämningen i Örebros omklädningsrum ändå ganska lugn.

– Det här var en magisk kväll, vi hade bättre publikstöd än Leksand brukar ha hos oss. Hoppas örebroarna ställer upp på samma sätt på tisdag, säger Henrik Löwdahl.

Då kommer Leksand till Behrn arena. Inget talar för att intresset svalnat efter den här premiären.

Mer läsning

Annons