Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löwdahl MVP: "Tacksam och stolt"

För andra gången blev Henrik Löwdahl utsedd till Örebros mest värdefulla spelare av supportrarna. Örebrokaptenen fick mottaga ett pris före nedsläpp mot Linköping.

Annons

Supporterklubben 14–3 har sedan 2008/09 utsett Örebro Hockeys mest värdefulle spelare. Då fick Daniel Wågström priset. Därefter har, i tur och ordning, Henrik Löwdahl, Ryan Gunderson, Jared Aulin och i fjol Marcus Weinstock fått priset.

Före nedsläpp mot Linköping, i den sista grundseriematchen i SHL, fick lagkapten Löwdahl ta emot priset för en andra gång. "Mr Örebro Hockey" har gjort 20 poäng (10+10) i såväl sin som lagets första SHL-säsong.

– Jag blev överraskad, faktiskt. Jag är sjukt stolt, det värmde verkligen ett Örebrohjärta att få ett sådant pris. Det trodde jag inte. Jag är väldigt tacksam och väldigt stolt, säger Löwdahl.

Vem hade du trott skulle få det?– Hade jag fått gissa innan hade jag kanske gissat på Jared (Aulin) eller Martin Johansson. Jag är tacksam över alla som röstade på mig. Jag visste att de hade en omröstning, för frugan hade röstat på mig. Så jag visste att jag hade en röst i alla fall. Hon tvekade nog länge, tror jag … (skratt).

– Det var väldigt roligt. Andra gången jag fick priset, så det är väldigt speciellt.

1–2 mot Linköping efter förlängning satte alltså punkt för grundserien. Om nio dagar inleds kvalserien.

– Nu får vi börja se fram emot det. Det ska bli en härlig utmaning. Vi kommer spela tio tuffa matcher. En match tio gånger, som vi har pratat om tidigare. Kan vi göra det på ett bra sätt och verkligen fokusera på en match i taget så kommer det gå bra.

Spelschemat är klart. Om Bik Karlskoga vinner playoffserien blir det derby i första omgången.

– Vi får en vecka på oss att samla lite kraft och läka lite kroppar. Sedan får vi börja kika på vilka det blir.

När Örebro Hockey förra året tog klivet upp från kvalserien var det tredje gången gillt, för både laget och Löwdahl. I år är det dock skillnad, när Örebro kommer i hissen från våningen ovanför.

– Det blir lite annorlunda på det sättet. Samtidigt är det de tio matcherna som är kvar. Kan vi fokusera och göra en match tio gånger så kommer det gå bra. Men om vi börjar sväva iväg och tänka att ”om vi vinner mot playofflagen” och så där, då är man farligt ute. Om vi är med från start och inte bjuder på några poäng – då har vi en bra chans att klara det här, säger han.

Örebro har tre hemmamatcher (mot AIK, Djurgården och laget från playoffserien) de första fem omgångarna. Men enligt Löwdahl går det att vrida och vända på huruvida det är en fördel eller inte.

– Jag vet inte. Jag bryr mig inte så jättemycket om vi spelar hemma eller borta. Ibland kan det vara lättare att spela på bortaplan i ett kval, där man inte behöver bjuda på så mycket och spela ett enklare spel.

Har det varit svårt att ladda om och spela de sista matcherna efter att kvalserien blev definitiv efter förlusten mot Brynäs?

– Nej, det har jag inte tyckt. Det är klart att de sista procenten kanske har saknats ibland, men vi vet vad som komma skall – så vi har verkligen tränat på. Vi har tränat lite hårdare än tidigare och har kanske varit lite tröttare på matcherna. Men, som sagt, vi måste ha med oss goda vanor inför framtiden. Vi har inte råd att bjuda på något, och det här har varit ruggigt bra träningsmatcher för oss.

Nio dagar till kvalserien. Hur laddar ni?Vi är lediga på söndag (läs: i dag) och måndag och återhämtar oss lite. Sedan tränar vi hela veckan, säger Henrik Löwdahl.

Mer läsning

Annons