Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mozart" tar Jens plats i båset

Efter tre raka förluster mot seriens bottenlag, och en plats utanför play off med 31 spelade omgångar väljer Örebro Hockey att agera på ledarsidan. En veteran tar plats i båset, ersätter assisterande tränaren Jens Gustafsson som får andra uppgifter.

Annons
Jens Gustavsson.

Sportchefen Lars ”Mozart” Andersson tar klivet in som assisterande tränare, en nygammal roll bredvid Peter Andersson.

- Vi tar bort Jens från laget, men han fortsätter videocoacha och scouta motståndare, säger klubbchefen Pontus Gustafsson, som med rokaden också tar på sig ”Mozart” Anderssons sportchefssysslor.

- För min del blir det inte så stor skillnad. Jag blir ytterst ansvarig för spelartruppen, men det sportsliga sköter tränarna precis som tidigare. Det gör vi för att ”Mozart” ska kunna fokusera fullt ut på tränarrollen, säger Gustafsson.

- Vi måste få till en förändring, och det här är en lösning som vi tror på. Laget har saknat energi, och där tror både vi och spelarna att ”Mozart” har mycket att tillföra.

Peter Andersson och ”Mozart” Andersson ledde laget till allsvenskan, och byggde det lag som tog sig till kvalserien redan under andra säsongen i serien. ”Mozart” blev sedan sportchef när Jens Gustafsson hämtades från Borås.

- Vi vet att Peter och ”Mozart” fungerar väldigt bra tillsammans. Vi ser det inte som att Jens gjort ett dåligt jobb, men i den situation vi hamnat så känner vi att vi måste få till en förändring. Och då är det här den lösning som vi tror mest på.

Ordförande Ulf Gejhammar säger i ett pressmeddelande:

- Klubben befinner sig nu i en negativ trend. Vi har sett över vilka åtgärder som kan vidtas för att få till en förändring. Vi har kommit fram till att det är denna lösning som vi tror mest på och hoppas att den ska ge laget ytterligare energi i kampen om slutspelsplatser. Peter och ”Mozart” har tidigare arbetat med stor framgång tillsammans, vilket innebär att vi vet vad vi får.

Mer läsning

Annons