Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: "Dibo" klar för finsk klubb

NA kan avslöja att Örebro Hockey nu skeppar i väg floppvärvningen Justin DiBenedetto, 25.

Annons
Lämnar Örebro Hockey på fredagen.

Redan på fredagen uppges kanadensaren resa till Finland, där han gjort klart med en ny klubbadress.

Att Örebro Hockey sökt efter en ny klubb för Justin DiBenedetto har varit en illa dold hemlighet. Vad NA erfar är nu den NHL-meriterade (åtta matcher för New York Islanders 2010/2011) kanadensaren, som värvades som en spetsstjärna, klar för Espoo Blues i Finland. Dit han uppges resa resan i morgon, fredag.

Han skeppas därmed i väg på samma vis som misslyckade landsmannen Ben Walter, som även han inte levererade i SHL och tvingades lämna klubben.

Örebro Hockeys general manager Pontus Gustafsson väljer dock att inte kommentera flytten trots att DiBennedetto själv under torsdagen kommenterar flytten i olika nätmedier.

– Allt fokus är på Skellefteåmatchen just nu. Jag ber att få kommentera den frågan under fredagen. Just nu har jag inget mer att säga, säger Pontus vid 15.40-tiden.  

När Örebro förlorade mot Brynäs på tisdagen var DiBenedetto petad och gick runt i arenan i kostym tillsammans med backen Nick Plastino. Justin DiBenedetto noterade blott tolv poäng (sju mål och fem assist) på 35 SHL-matcher för Örebro.

Örebro möter på torsdagskvällen svenska mästarna Skellefteå i Behrn arena.

Mer läsning

Annons