Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Här prickskjuter Wallace mot Frölunda

Andra raka segern, och Örebro Hockey nollade Frölunda på bortais. Bakom segern: Målvakten Henrik Lundberg, som höll tätt för andra gången på tre försök i SHL.

Annons

Frölunda kom, som väntat, ut i högt tempo från start och Örebro hade tidvis svårt att ta sig ur egen zon.

– Vi åkte för lite skridskor i första perioden, men höll dem ändå ifrån oss bra i egen zon. Släppte inte in dem i slottet, och lät dem inte komma in på mål, sa Örebro-backen Daniel Sondell till Cmore efter den perioden.

Tränaren Patrik Ross valde att ställa Henrik Lundberg i målet. Och ”Henke”, från Lerum utanför Göteborg, räddade samtliga nio skott första 20. Lundberg vaktade kassen i Skellefteå, då Örebro vann på straffar efter 2–2 vid full tid, och i 4–0-segern mot HV71.

Sedan dess har Tim Sandberg vaktat målet.

Om Örebro var väl försiktigt i första perioden blev det andra bullar i andra. Tim Wallace gav närkingarna ledningen efter 3.33 i powerplay. Ett solomål där amerikanen oattackerad tog sig in i anfallszon och klippte iväg ett snärtskott som Linus Fernström var chanslös på.

Örebro red ut tre mot fem i en halv minut, och kom stärkt ur det. Henrik Löwdahl hade en 2–0-puck inne i tolfte minuten, men målet dömdes felaktigt bort för blockering.

– Pucken var lös, helt klart. Synd att domaren inte var lite kallare där, sa Löwdahl om den sekvensen.

Efter 16.55 fick Johan Wiklander ett gyllene läge. Straffslag sedan Jared Aulin slashats i friläge. Men ”JW”, som varit hundraprocentig och satt fyra straffar tidigare, var läst av Fernström, som plockade örebroarns specialare.

1–0 till Örebro var ändå i underkant efter två perioder.

I tredje kom det viktiga 2–0-målet efter 4.28. Tomas Skogs tryckte in en retur sedan både Ben Walter och Johan Wiklander jobbat stenhårt framför Fernström i hemmamålet.

Tomas Skogs första mål i Örebro-tröjan, och det var ett grymt viktigt mål.

Frölunda såg mer och mer desperat ut, i takt med att publiken i Scndinavium visade sitt missnöje.

– Det var dit vi ville ha matchen. Vi visste att de skulle komma ut hårt, och hade det jobbigt första delen av första perioden. Men sedan tar vi oss in mer och mer, och i andra och tredje tycker jag inte att det var något snack, sa tränaren Patrik Ross.

Örebro skapade lägen, det gjorde förvisso Frölunda också, men Henrik Lundberg i målet var omutlig och höll sin andra nolla på tre försök.

Han hade dessutom stor hjälp av sitt försvar, som täckte ett svårräknat antal skott.

– Vi vet att de har bra skyttar och måste se till att vara i skottlinjen. Vi kan inte stå som storkar och lyfta på benen, kommenterade Patrik Ross.

Emil Kåberg ensam blockarde säkert sju-åtta skott. Henrik Löwdahl var också i vägen ett antal gånger.

Och efter 18.03 av slutperioden satte Martin Johansson sitt fjärde Örebro-mål. Spiken i kistan i tom bur.

NA:s Lasse Wirström direktrapportade från matchen. Klicka här för att komma till matchrapporten!

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa här nedan som e-tidning.

Mer läsning