Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Mållöst Örebro tog inte chansen

Örebro Hockey kunde närmat sig Linköping i jakten på att undvika en kvalplats. Men trots att Örebro tog emot Guldklockan före nedsläpp blev det ingen urladdning – snarare tvärtom i form av 0–1 hemma mot Modo.

Annons

Örebro Hockey grep sista halmstrået via 3–1-segern borta mot Leksand i lördags.

Och före nedsläpp mot Modo på tisdagen tog Örebro emot NA:s guldklocka för bästa och mest populära idrottsprestation 2013. Prisutdelare var NA:s tidningschef Katrin Säfström och sportchef Anders Uddling. Men trots det blev det ingen, om ordvitsen ursäktas, urladdning. Snarare blev guldet till sand.

Trots 27–19 i skott misslyckades Örebro med att ta en andra raka trepoängare hemma mot tabellfemman Modo. Simon Öneruds mål i mitten av den andra perioden blev matchens enda i Behrn arena.

I inledningen av tredje perioden fick Örebro chansen i spel fem mot tre. I en hel minut, var det tänkt. Men Marcus Weinstock åkte på två minuters utvisning för interference efter att ha slagit bort en Modospelares klubba, och det numerära överläget försvann.

En utvisnings som Örebros tränare Kenta Johansson hade lite förståelse för.

– Det finns ingen regel som säger att man inte får göra så, sa Kenta till Cmore efter matchen.

Cmores reporter: Du pratade med domarna efteråt, vad sa de?– Ingen aning, de vägrade prata. Jag förstår inte hur de tänker.

Närmare än Tim Wallaces stolpskott med mindre än åtta minuter kvar kom inte Örebro att överlista Linus Ullmark i Modos kasse. Detta trots en emellanåt kraftig forcering i slutet av matchen. Örebro plockade Tim Sandberg, försökte få till en kvittering med spel en man mer – men det var för lite och för sent.

I slutet av matchen rörde Modobacken Nichlas Torp upp känslorna rejält i Behrn arena. Först låg han skadad på isen efter att ha fått sig en tryckare i ryggen av Anders Eriksson. Spelet blåstes av. Men strax därefter kom Torp in på isen igen. Något som varken spelare eller Örebrotränare tyckte om.

– Torp ligger ner som en liten pajas, sa Kenta Johansson till Cmore.

0–1 och noll poäng. Extra surt för Örebro Hockey då Linköping, närmast ovanför kvalseriestrecket, samtidigt föll borta mot Leksand, 5–2. Tre poäng för Örebro hade inneburit ett avstånd på endast sex poäng med åtta omgångar kvar att spela. I stället skiljer det fortfarande nio poäng upp till en slutspelsplats för Örebro – och samtidigt vann jumbon AIK mot HV71 med 3–1 vilket gör att AIK bara är fyra poäng bakom. 

Martin Johansson och Emil Kåberg var sedan tidigare skadade och är inte heller aktuella för spel före OS-uppehållet. Dit återstår två matcher: först regerande svenska mästaren och tillika serieledande Skellefteå på bortaplan på torsdag, och sedan Leksand hemma på lördag. Offensivt skicklige backen Daniel Sondell, som missade segermatchen mot Leksand, var sjuk och spelade inte. Inte heller Henrik Lundberg var med mot Modo, vilket gjorde att Johannes Jönsson vaktade båsdörren för andra matchen i rad.

Robin Dahlström gjorde sin sista match före OS-uppehållet. Den store forwarden reser med det norska landslaget till OS i Sotji på torsdag och missar därför matcherna mot Skellefteå och Leksand.

Klicka här för att komma till matchrapporten.

NA:s Lasse Wirström och David Hellsing var på plats i Behrn arena och rapporterade direkt från matchen.

Läs mycket mer i onsdagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan. .

Mer läsning