Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro föll - klart för kvalserien

Ett hårt skadedrabbat Örebro Hockey är definitivt klart för kvalserien.
Förlusten hemma mot Brynäs, 2–1, blev på lördagen spiken i kvalkistan.

Annons

Det blir kvalserien i år igen för SHL-nykomlingen Örebro Hockey. Det står definitivt klart efter att Örebro förlorat lördagens avgörande SHL-möte med Brynäs i Behrn arena. Tim Wallace sköt Örebros 1–1-mål.Men närmare än så kom inte Örebro inför drygt 5 100 åskådare. Förre Örebrobacken Ryan Gunderson assisterade till Gävlelagets båda mål.  

Löwdahl nackskadad Tyvärr saknades även lagkaptenen Henrik Löwdahl i den här matchjen. Enligt uppgifter till NA handlar det om en nackskada. Löwdahl själv hälsar själv i ett sms att han inte är allvarligt skadad och att han hoppas vara tillbaka inom kort.

Saknades mot Brynäs gjorde förutom Löwdahl, Marko Anttila, Johan Wiklander, Conny Strömberg, Jared Aulin, Martin Johansson, Emil Kåberg, Viktor Ekbom, Johan Adolfsson och Robin Olsson.  

"Hoppas vi kan värva lite"– Vi har inte räckt till riktigt och därför ligger vi hur vi ligger. Nu får vi rikta in oss på kvalserien. Jag hoppas få tillbaka spelare och att vi kan värva lite. De som känner sig slitna måste få vila. Alla måste vara igång när det börjar, säger Örebros tränare Kenta Johansson till Cmore Hockey.

Han som fick i uppdrag att rädda från kvalserien när Patrik Ross plötsligt hoppade av sitt uppdrag som huvudtränare.

Kvalseriestart 17:e marsNu får Örebro Hockey ladda om mentalt igen. Måndagen 17 mars inleds kvalserien och är den första matchen på nästan tre veckor som då kommer att betyda någontin. Med sig ner från SHL tar Örebro med sig mardrömsmotståndaren AIK. Från allsvenskan kommer Västerås och Malmö som har direktplatserna. Djurgården har den tredje och sista just nu i allsvenskan. En match återstår och Bik Karlskoga är två poäng bakom Djurgården. Fyra playoff-lag slåss sedan om den sista platsen i kvalserien. Just nu Karlskoga, Karlskrona, Rögle och Mora.

Anttila klar för två år till

En positiv nyhet är i alla fall att Örebro Hockey lyckats förlänga avtalet med succéspelaren Marko Anttila i ytterligare två år. Oavsett om Örebro spelar i SHL eller allsvenskan efter kvalet.

Klicka här för att läsa NA:s matchrapport.

Läs mer om Örebro Hockey i kvalserien i söndagens NA, papperstidning, som ni kan köpa som e-tidning här nedan under söndagen.