Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se Kåbergs fantomräddning

Debutanten Lundberg  storspelade i målet men fick oväntad hjälp när Örebro besegrade regerande mästarna Skellefteå.

Annons

Se Kåbergs räddning (cirka 1.30 in i inslaget) och andra höjdpunkter i NA-tv här ovan!

Örebro fick en riktig drömstart på matchen och gick upp till 2-0 inom loppet av en dryg minut. Henrik Löwdahl gjorde sitt första SHL-mål när han petade in 1-0, sedan skulle äntligen transatlantkedjan få utdelning när tvåan kom. Tim Wallace tog sig fram på vänsterkanten och den högerfattade forwarden prickade närmsta hörnet. Skellefteåmålvakten Henrik Karlsson såg möjligen ut att sälja sig billigt, men pucken kan ha tagit på en hemmaback.

Mindre än två minuter senare reducerade Melker Karlsson i powerplay för hemmalaget när han styrde Erik Anderssons backskott från blå med skridskon. Karlsson som var utlånad till Örebro under säsongen 2010/2011.

2-2 skulle också komma innan perioden var över när John Norman dundrade in kvitteringen, även det i powerplay.

Men Örebro skulle återta ledningen i den tredje perioden och det var åter Tim Wallace som klev fram för gästerna. Denna gång kom han i full fart på högerkanten och snärtade upp ett skott i nättaket. Möjligtvis skulle Henrik Karlsson ha tagit det skottet.

Resten av andra perioden hade Skellefteå ett spelmässigt övertag och den vikarierande målvakten i Örebro, Henrik Lundberg som ersatte magsjuke Tim Sandberg, hade det svettigt. Men han höll tätt med både tur och skicklighet.

Men i tredje lyckades han inte stå emot när notoriske poänggöraren Joakim Lindström blev helt ren. Avslutet var kliniskt och inte mycket för Lundberg att göra.

I spel fem mot fem höll Örebro jämna steg med regerande mästarna, men utvisningarna gav ändå Skellefteå ett spelmässigt övertag. Men Örebro kämpade frenetiskt och tvingade matchen till en förlängning.

Där fick Joakim Lindström ett gyllene läge att avgöra när han trampade förbi Örebrobackarna och fick öppet läge. Men Henrik Lundberg stod för en strålande plockräddning och Örebro lyckades ta matchen till straffar.

Och där skulle Örebro, precis som mot Färjestad i lördags, visa mest kyla. Tim Wallace satte ettan, Melker Karlsson kvitterade. Men sedan klev Johan Wiklander och satte upp den i nättaket, hans tredje raka straffmål. Det blev sedan inga fler mål och Örebro tog en skrällseger och klättrar upp till sjätteplatsen i tabellen.

Det var en mycket belåten Örebrotränare i Patrik Ross efter matchen.

- Att få vinna på straffar mot ett så här skckligt lag., jag är stolt över killarna. Vi jobbar otroligt starkt i 60 minuter, säger han till Cmore.

Men han ville inte sväva iväg allt för mycket.

- Vi förorade hemma ot Leksand så vi ska inte dra för stora växlar. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och jobba hårt dag för dag.

NA:s Lasse Wirström direktrapporterade från matchen. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Läs allt om matchen i fredagens NA, papperstidning och e-tidning!

Mer läsning