Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se Örebro rasa ihop i Gävle

Örebro klappade ihop i Gävle – och förlorade med 4–1 efter att ha släppt in fyra mål på mindre än nio minuter i andra perioden.

Annons

Matchen i Gavlerinken var mållös i nästan 28 minuter, och i varje fall i den första perioden relativt jämn även om Brynäs skapade de flesta chanserna.

Men från det att Sebastian Enterfeldt 7.56 in i den andra perioden jobbade in 1–0 efter en svettig dubbelräddning av Julius Hudacek rasade Örebro Hockey ihop fullständigt – och mindre än nio minuter senare hade Örebro släppt in fyra mål. Bill Sweatt snodde pucken i Örebrozonen och kontrade in 2–0, Anton Rödin blev fri i slottet och hängde in 3–0 och 17-åringen Jens Lööke satte sitt andra SHL-mål till 4–0 efter 16.53.

Då var det också tack och god natt för Örebro, som fastställde slutresultatet till 4–1 med ett tröstmål som Anders Eriksson styrde in med benet i tredje perioden.

Där hoppade Henrik Lundberg in i stället för Julius Hudacek och gjorde säsongsdebut i Örebromålet med att hålla nollan i en period.

– Jag tycker att vi förlorade för kamperna, de vann nästan alla 50/50-kamperna och det är där man vinner matcherna. Vi var en halvsekund-en sekund in i kamperna, säger målskytten Anders Eriksson till Cmore direkt efter matchen.

Centern tyckte heller inte att det var någon uppryckning att prata om i tredje perioden.

– Vi vann tredje perioden, det var det enda vi kan ta med oss. De kopplade av lite på tempot och lät oss ha pucken, det var den största skillnaden. 

Örebro tappar i och med förlusten direktplatsen till SM-kvartsfinal till just Brynäs i SHL-tabellen när exakt en femtedel av säsongen nu är avverkad.

Så var matchen: NA:s Anders Uddling, Johan Tollén och Gabriel Rådström var på plats och direktrapporterade. Klicka här för att komma till matchrapporten.

Mer läsning