Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Succédebut för Anttila – sköt Örebro till seger

Örebro Hockey är ett vinnande lag igen. Växjö besegrades hemma i Behrn arena med 4–1 efter att nyförvärvet Marko Anttila gjorde ett av målen. Örebro knappade därmed in på HV71 på en playoffplats.

Annons

Fansen hade väntat på en "Kenta-effekt". Och mot Växjö blev de bönhörda, i Kentas fjärde match som huvudansvarig för Örebro. Emil Kåberg visade vägen då han höll sig framme på en retur och stötte in sitt första SHL-mål i Örebro-tröjan i den första perioden i spel fem mot fyra. Daniel Sondell höll i, hittade Martin Johansson och Kåberg stötte in returen.

Offensivt skicklige backen Daniel Sondell har länge varit i topp i Örebros interna poängliga och under tisdagen var han fortsatt stekhet och utökade till 2–0 i tredje perioden när klockan visade 3.29. På nytt i spel fem mot fyra och Sondells skott satt i krysset bakom Växjös målvakt Scott Munroe. En minut och 55 sekunder senare slog Tim Wallace till – om än med bra hjälp från Munroe. Sondell med en assist igen och totalt 19 poäng nu för backen.

Matchen kändes avgjord. Men för säkerhets skull slog Mark Anttila in spiken i kistan med ett kanonskott i krysset som betydde 4–0 – bara 51 sekunder efter 3–0. Örebro gjorde alltså tre mål inom loppet av två minuter och 56 sekunder och finländaren Anttila som blivit spelklar tidigare under dagen fick därmed en perfekt debut i sin nya klubb. 

Växjö reducerade till 4–1 i slutet genom Dennis Rasmussen men närmare än så kom aldrig gästerna. Vi noterar också att Tim Sandberg tvingades utgå i slutet efter en skada. Henrik Lundberg ersatte och släppte inte in några fler mål i matchen. 

– Vi har gjort bättre matcher men inte fått med oss tre poäng. Nu gjorde vi en bra period - den tredje. I andra kunde Växjö avgjort. Vi tar med oss det och det kanske kan lossna några nervknutar nu när vi får med oss tre poäng, säger Örebros tränare Kenta Johansson till Cmore efter matchen.

Örebros andra trepoängare på de 17 senaste matcherna tog laget upp på lika många poäng, 31, som AIK i botten av tabellen. AIK föll hemma mot Linköping med 4–5. Ovanför strecket, på playoffplats, finns HV71 som förlorade med 3–1 borta mot Brynäs. Därmed skiljer det bara tre poäng för Örebros del upp till HV71. På torsdag möts lagen i Jönköping.

NA:s Fredrik Scherman liverapporterade från matchen. Klicka här för att läsa matchrapporten!

Läs mycket mer i onsdagens NA, papperstidningen, som även kommer kunna köpas som e-tidning här nedan. Se också målen från matchen på na.se senare under tisdagen.

Mer läsning