Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey får hjälp av högre makter 

Svenska kyrkan går in och stöttar Örebro hockey kommande säsong. Kyrkonämnden har beslutat att satsa 100 000 kronor på reklamplats.

Annons
Svenska kyrkan går nu in och stöttar Örebro Hockey med 100 000 kronor till elitseriesäsongen.

 När Örebro hockey tar klivet upp i elitserien vill Svenska kyrkan vara med och synas. För 100 000 kronor kommer laget att ha Svenska kyrkans logo på tröjorna och den ska också synas på jumbotronen.

– Vi försöker hitta nya arenor där vi kan synas med vårt budskap. Det kanske är fördomar, men det är mycket medelålders män som går på hockey och det är en målgrupp som svenska kyrkan har svårt att nå och synas bland, säger Timmy Leijen (S), ordförande i kyrkonämnden.

Steget upp i

elitserien är en stor anledningen till att Örebro kyrkliga samfällighet satsar på hockeyn. Kostnaderna delas för övrigt med Kumla pastorat.

– Vi tror på mycket publicitet eftersom vi tror det blir mycket exponering när de spelar i elitserien, säger Timmy Leijen.

Samtidigt beslutade nämnden att utreda förutsättningarna för framtida sponsringar, satsningar eller samarbeten med idrotten, och då prioritera kvinnlig idrott och ungdomsidrott.

– Det här måste bli balanserat. Det här är manlig elitidrott och då borde vi även titta på satsningar på kvinnor och unga människor, säger Timmy Leijen.

Mer läsning

Annons